SiolNET. Novice Slovenija
4,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pivčeva na KPK ni prijavila 22 tisoč evrov bruto dohodka

4,53

termometer

Aleksandra Pivec | Aleksandri Pivec očitajo, da protikorupcijski komisiji ni prijavila za 22 tisoč evrov bruto prihodkov. | Foto: STA
Aleksandri Pivec očitajo, da protikorupcijski komisiji ni prijavila za 22 tisoč evrov bruto prihodkov. Foto: STA

Predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec je po današnjem srečanju s predsednikom vlade Janezom Janšo dejala, da bo sejo izvršnega odbora stranke sklicala, ko dobi sklepe in zapisnike statutarne komisije. Ko bodo zaključili z vsemi sejami izvršnega odbora sveta stranke DeSUS, se bodo pogovorili tudi o možnih kandidatih za predsednika urada za demografijo. Ob tem pa v oči bodejo nove kritike na račun šefice DeSUS. Očitajo ji, da protikorupcijski komisiji ni prijavila za 22 tisoč evrov bruto dohodka, ki ga je v zadnjih štirih letih kot funkcionarka dodatno zaslužila z znanstvenim raziskovanjem.

Predsednica DeSUS Aleksandra Pivec je pojasnila, da je bilo sprva predvideno, da se bosta današnjega srečanja pri premierju Janezu Janši udeležila tudi predsednika preostalih dveh koalicijskih strank Zdravko Počivalšek in Matej Tonin, a sta bila zaradi službenih obveznosti zadržana. Kot je dejala Pivčeva, sta se z Janšo danes pogovarjala o tekočih rečeh, zelo malo pa o drugih političnih temah.

Aleksandra Pivec Novice Bo o usodi Pivčeve odločalo sodišče? Razkrivamo zapisnik z burnega sestanka.

Pred sejo sveta stranke ne namerava odstopiti

Kar se tiče aktualnega dogajanja v stranki DeSUS, je Pivčeva zatrdila, da bo pred sredino sejo sveta stranke sklicala še sejo izvršnega odbora stranke. To bo sklicala takoj, ko dobi sklepe in zapisnike statutarne komisije stranke DeSUS. Ravno to bo namreč predmet razprave izvršnega odbora, poroča STA. Obenem je poudarila, da pred sejo sveta stranke ne namerava odstopiti.

"Jaz svojih stališč ne spreminjam iz dneva v dan. Javno sem jasno povedala, da sprejemam to nezaupnico, da je popolnoma legitimna, ampak takoj smo tudi podali stališče, da je treba v čim krajšem času sklicati kongres stranke, na njem odločati o razrešitvi in imenovanju novega vodstva. V kolikor bi se s tem stališčem takrat vsi strinjali, bi v roku 14 dni že imeli kongres in bi bilo vse to zapletanje, nepotrebni pravni dvomi in pa konflikti popolnoma nepotrebni," je dejala Pivčeva.

Pivčeva je danes spet poudarila, da so glede na sklepe statutarne komisije vse odločitve v rokah predsednika sveta DeSUS Tomaža Gantarja. | Foto: STA Pivčeva je danes spet poudarila, da so glede na sklepe statutarne komisije vse odločitve v rokah predsednika sveta DeSUS Tomaža Gantarja. Foto: STA

Pri tem je spomnila, da je na kongresu, na katerem je bila izvoljena za predsednico stranke, volilo 230 delegatov. Pivčeva je poudarila, da naj se po legitimni poti da tem ljudem možnost, da jo odpokličejo in če si želijo novega predsednika, tega seveda tudi izvolijo. Komentirala je tudi nekatere kritike, ki so nanjo letele s strani nekaterih članov stranke. Kot je dejala, je ostrih besed v zadnjem mesecu navajena.

"Mislim, da nimajo pravega mesta, da gre za neke vrste izsiljevanje oziroma možnost ustvarjanja pritiska name, da vendar odstopim. A iz te pozicije je predsednik sveta stranke takrat dal jasno stališče, da v kolikor bo statutarna komisija sprejela stališče, da me svet stranke lahko razreši, da bo to izpeljal in zdaj je na njem, da se odloči," je dejala Pivčeva in dodala, da so vse odločitve v rokah predsednika sveta stranke DeSUS Tomaža Gantarja.

Aleksandra Pivec Novice Pivčeva: Odločitev je v rokah Gantarja. Jurša: Podprli bi njeno interpelacijo.

Pivčeva protikorupcijski komisiji ni prijavila 22 tisoč evrov dohodka

Glede kandidata stranke DeSUS za predsednika novoustanovljenega demografskega sklada pa je Pivčeva pojasnila, da se bodo takoj, ko zaključijo z vsemi sejami izvršnega odbora sveta, v stranki pogovorili o tem in sprožili tudi vse potrebne postopke. Verjame, da bo kandidatov za to funkcijo več, nato pa se bodo v stranki odločili za tistega, ki jim bo všeč in ga bodo po rednem postopku peljali do izbire, poroča STA.

POP TV pa je danes poročal, da Pivčeva kot funkcionarka protikorupcijski komisiji ni prijavila 22 tisoč evrov bruto dohodka, ki ga je v zadnjih štirih letih do letošnjega januarja dodatno zaslužila z znanstvenim raziskovanjem. Omenjeni prihodek je Pivčeva zaslužila v Znanstveno-raziskovalnem središču Bistra Ptuj, kjer je bila v omenjenem obdobju zaposlena dopolnilno. Preden je začela politično kariero, je bila sicer tam tudi direktorica. POP TV je še poročal, da Pivčeva zadnjih pet let sploh ni izpolnjevala kriterijev agencije za raziskovalno dejavnost, ki je te raziskave sofinancirala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin