Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 3. 2016,
18.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Policija Sindikat policistov Slovenije Zoran Petrovič

Četrtek, 10. 3. 2016, 18.35

7 let, 12 mesecev

Petrovič vztraja na mestu predsednika sindikata policistov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zoran Petrovič tudi po aferi z nadzorom nad ministrom Borisom Koprivnikarjem vztraja na mestu predsednika Sindikata policistov Slovenije.

Izredni kongres bo sklican takoj po končanih pogajanjih z vlado Kot je povedal na današnji novinarski konferenci, je po ugotovitvah v zvezi načrtovanim prometnim nadzorom nad ministrom Borisom Koprivnikarjem svoj mandat vezal na glasovanje, ki bo potekalo na izrednem kongresu. Ta bo sklican takoj po končanih pogajanjih z vlado.

Kot je dejal, zaradi uvedbe predkazenskega postopka ne more komentirati začetka postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi sedmim policistom glede načrtovanega prometnega nadzora nad ministrom za javno upravo Koprivnikarjem. Vsi policisti so po njegovih besedah poklicani na zagovor 31. marca.

"Članstvo sindikata pa pričakuje uspešen sklep pogajanj z vladno stranjo" "Pred sindikatom je zelo težko obdobje, ker se med pogajanji ureja trajni status policista. Članstvo sindikata pa pričakuje uspešen sklep pogajanj z vladno stranjo," je dejal Petrovič.

Poudaril je, da se bodo pogajanja z vladno stranjo nadaljevala v torek. Ker je kredibilen pogajalec, se bo Petrovič udeležil tudi teh pogajanj.

Dodal je tudi, da je Sindikat policistov Slovenije do zdaj zapustilo 40 članov, pridobili pa so štiri nove člane. Od sindikata Petrovič mesečno prejme 250 evrov za vodenje in okrog 600 evrov za druge stroške.

Z direktorjem Fankom se še ni pogovoril Na vprašanje, ali se je že pogovoril z direktorjem slovenske policije Marjanom Fankom je Petrovič, ki je v teh dneh prejel 700 pisem podpore, odgovoril, da še ne. Prav tako na družbenem omrežju Facebook njegov profil še naprej ostaja odprt.

Vodstvo slovenske policije sedmim policistom očita, da so naklepno huje kršili pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja in tudi zakonske določbe. Njihov namen pa naj bi bil, da z načrtovanim protipravnim nadzorom ministra poskušajo diskreditirati kot glavnega pogajalca vlade.

Ne spreglejte