SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Kraljič: Če želimo priti iz luknje, je treba pospešiti reforme

1

termometer

 | Foto:
Sindikati zahtevajo zvišanje plač, ne zavedajo pa se, da je naša produktivnost skrb zbujajoča in pod povprečjem Evropske gospodarske skupnosti, priporočilom Komisije pritrjuje Peter Kraljič.

Evropska komisija je včeraj objavila priporočila posameznim državam članicam EU o proračunskih, ekonomskih in socialnih politikah za spodbujanje rasti, konkurenčnosti in ustvarjanja delovnih mest.

Sloveniji je med drugim priporočila, naj zmanjša proračunski primanjkljaj, izvede pokojninsko in zdravstveno reformo, prevetri sistem minimalne plače, izboljša konkurenčnost na trgu dela, zniža dolgotrajno brezposelnost, zmanjša slaba posojila, prestrukturira podjetja, sprejme jasno strategijo za upravljanje državnega premoženja in skrajša sodne postopke.

Minister za finance Dušan Mramor je s priporočili zadovoljen. Kot je povedal, se mu zdijo zelo smiselna, saj je Komisija opozorila na področja, ki bi jih morali urediti, tudi če priporočil ne bi dobili.

Kako naj se vlada nanje odzove in katerih nalog naj se loti najprej, smo povprašali nekdanja ministra Mateja Lahovnika in Janeza Drobniča ter gospodarstvenika Petra Kraljiča.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin