SiolNET. Novice Slovenija
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

PCT ukinjen tudi v vseh zdravstvenih in socialnovarstvenih dejavnostih

0,89

termometer

Koronavirus. Cepljenje. PCT. Covid-19 | Pogoj PCT se torej popolnoma ukinja v vseh zdravstvenih in socialnovarstvenih dejavnostih.  | Foto: Guliverimage
Pogoj PCT se torej popolnoma ukinja v vseh zdravstvenih in socialnovarstvenih dejavnostih. Foto: Guliverimage

Vlada je na današnji seji izdala Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19, s katerim se pogoj PCT ukinja v vseh zdravstvenih in socialnovarstvenih dejavnostih. 

V skladu s priporočili Strokovne svetovalne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije je zaradi ugodnejše epidemiološke slike in značilnosti različice omikron vlada sprejela, da pogoja prebolevnosti, cepljenja oziroma testiranja (pogoj PCT) ni več treba izpolnjevati uporabnikom in obiskovalcem storitev bolnišnic, uporabnikom in obiskovalcem izvajalcev zdravstvene dejavnosti v okviru mreže javne zdravstvene službe, ki izvajajo nastanitev, uporabnikom in obiskovalcem storitev izvajalcev socialnovarstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev.

Pogoj PCT se torej popolnoma ukinja v vseh zdravstvenih in socialnovarstvenih dejavnostih. V skladu s priporočili strokovne skupine pa ostaja obvezna uporaba zaščitnih mask pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in izvajalcev socialnovarstvenih storitev in programov, ki izvajajo nastanitev.

V slednjih prav tako ostaja tudi ukrep obveznega razkuževanja rok. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Testiranje na covid-19 Novice Kaj se dogaja v Sloveniji? To so novi podatki o okužbah. Kim Jong Un Novice Kaos v Severni Koreji: prve uradne okužbe s koronavirusom #video Koronavirus. Cepljenje. Test. Testiranje covid-19. Covid-19 Novice Včeraj manj okužb kot pred enim tednom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin