SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Patria: Sodišče zavrnilo Črnkovičev predlog za alternativno prestajanje kazni

1

termometer

 | Foto:
Ljubljansko okrajno sodišče je zavrnilo predlog Ivana Črnkoviča za alternativno prestajanje kazni. Črnkovič pravi, da pošte še ni dvignil, a je z odločitvijo že seznanjen.

Pošte tudi še nekaj časa ne namerava dvigniti, je napovedal. Ko pa jo bo, se bo na odločitev sodišča pritožil. Črnkovič, ki je bil v zadevi Patria obsojen na 22 mesecev zapora, je vložil predlog za nadomestitev zapora z delom v splošno korist, podredno pa je predlagal izvršitev kazni zapora ob prostih dnevih.

Hkrati je predlagal plačevanje denarne kazni v obrokih. Sodišče je namreč vsakemu od treh obsojenih poleg zapornih kazni izreklo tudi po 37.000 evrov denarne kazni, ki jo morajo plačati v treh mesecih, sodba pa je postala pravnomočna 28. aprila. To pomeni, da morajo kazen plačati do 28. julija.

Na sodišču pojasnili, da so odločitev o Črnkovičevi prošnji za alternativno prestajanje kazni že sprejeli, a se odločitev šele vroča strankam, zato jo bodo razkrili, ko bodo z njo seznanjene stranke. Črnkovič je z njo neuradno že seznanjen in kot pravi, je tako odločitev tudi pričakoval, čeprav je 200 njegovih zaposlenih v Rotisu podpisalo peticijo, v kateri menijo, da je Črnkovič v podjetju nenadomestljiv.

O prošnji za obročno plačilo denarne kazni sodišče še ni odločilo, ker še ni prejelo vseh podatkov o premoženjskem stanju obsojenca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin