SiolNET. Novice Slovenija
2,03

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Pahorju bo svetovala Vlasta Nussdorfer

2,03

termometer

Vlasta Nussdorfer
Foto: STA

Predsednik države Borut Pahor je imenoval Vlasto Nussdorfer za svetovalko na področju človekovih pravic, vendar za to ne bo prejemala plačila. Nussdorferjeva je bil pred tem varuhinja človekovih pravic.

Pahor je Nussdorferjevo imenoval kot nepoklicno funkcionarko, kar pomeni, da za svoje delo ne bo prejemala plačila. Pahor se je z Nussdorferjevo dogovoril za sodelovanje zlasti na področjih človekovih pravic, humanitarnih dejavnosti in socialne politike.

Nussdorferjeva je pred tem delovala kot varuhinja človekovih pravic, bila je državna tožilka in predsednica društva Beli obroč Slovenije.

Isti status, kot ga bo imela Nussdorferjeva, imajo v kabinetu predsednika države še Boštanj Žekš, Ernest Petrič in France Arhar.

Kakšno vlogo imajo svetovalci pri Pahorju, ki svojo funkcijo opravljajo kot nepoklicni funkcionarji:

- Boštjan Žekš, nekdanji predsednik SAZU, večkratni minister in univerzitetni profesor, ki s predsednikom Pahorjem sodeluje kot svetovalec predvsem za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo,

- Ernest Petrič, nekdanji predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije, strokovnjak za mednarodno pravo in mednarodne odnose, univerzitetni profesor in dolgoletni diplomat, ki je svetovalec predsednika republike na področjih mednarodnih odnosov in mednarodnega prava, odnosov s sosedi, razmerami v regiji in prihodnostjo Evropske unije,

- France Arhar, nekdanji guverner Banke Slovenije in finančni ter bančni strokovnjak, ki predsedniku svetuje na področjih gospodarstva in financ.

Komentarji

14

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • norimax / 06.05.2019. ob 11:57 +8 0

  Predsednik, vzemi v svoj kabinet Andreja Šiška; da ti vojsko mal porihta..

  +8 0
 • slomevzha / 06.05.2019. ob 11:18 +6 - 2

  Zaradi povečanja kvalitete dela in izboljšanja strukture zaposlenih bi lahko tudi Snago priključili Borčijevemu kabinetu.

  +6 - 2
 • SANJSKIKREDIT / 06.05.2019. ob 11:46 +2 0

  Leta 2006 BS pošlje dopis vsem našim bankam, da morajo stranke celovito informirati glede tveganosti CHF kreditov. Zato morajo izdelati simulacije gibanja tečaja CHF v pozitivni in negativni smeri, ter obrazložiti kako se to odraža na premoženju strank (Banka Slovenije, Dopis vsem bankam in hranilnicam, 4.7.2006, oznaka 24.20/558-NVČ).

  +2 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin