SiolNET. Novice Slovenija
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pahor spet zbira predloge za novega guvernerja

0,02

termometer

Banka Slovenije
DZ je njegov prvi predlog, da bi za guvernerja namesto Boštjana Jazbeca imenoval viceguvernerja Primoža Dolenca, zavrnil v torek. Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor je podpisal ponovni poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za guvernerja Banke Slovenije, ki je danes objavljen v uradnem listu. Predloge mogočih kandidatov, ki morajo biti obrazloženi in imeti soglasje predlaganega kandidata, bo zbiral do 2. novembra.

DZ je njegov prvi predlog, da bi za guvernerja namesto Boštjana Jazbeca imenoval viceguvernerja Primoža Dolenca, zavrnil v torek. Dolenc je na tajnem glasovanju dobil 30 glasov poslancev, potreboval pa bi jih najmanj 46.

Primož Dolenc Novice DZ zavrnil imenovanje Primoža Dolenca za guvernerja Banke Slovenije

Za ponovni razpis se je Pahor odločil po lastni presoji, saj mu zakon v takih okoliščinah te odločitve ne nalaga. Na prvi razpis se je sicer prijavilo pet kandidatov, a nihče od njih, niti od drugih možnih kandidatov, v DZ uradno ni imel zadostne podpore.

Predsednik republike se bo sestal z vodji poslanskih skupin konec oktobra. Posvetovanja bodo sicer namenjena izbiri kandidata za ustavnega sodnika, a jih bo Pahor izkoristil tudi za pogovore o guvernerju Banke Slovenije in varuhu človekovih pravic, je napovedal.

Banka Slovenije Posel danes Banka Slovenije: Nobeden od kandidatov za guvernerja nima zadostne podpore Primož Dolenc, guverner Novice Kateri kandidat za guvernerja Banke Slovenije bo dobil podporo poslancev? #video Miodrag Kostić Posel danes Kaj je Pahorjev kandidat za guvernerja počel na jahti srbskega tajkuna? Miodrag Kostić Posel danes Prikaz nasprotnih dejstev: Kaj je Pahorjev kandidat za guvernerja počel na jahti srbskega tajkuna?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin