SiolNET. Novice Slovenija
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kateri kandidat za guvernerja Banke Slovenije bo dobil podporo poslancev? #video

0,11

termometer

Imenovanje novega guvernerja Banke Slovenije je resna preizkušnja Šarčeve vlade. Potrebuje namreč 46 glasov, ki pa jih zaradi spora z Levico zaradi Damirja Črnčeca nima. Niti v peterčku niso enotni o tem, koga bi radi videli na čelu Banke Slovenije, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.

"Kot veste, novi guverner potrebuje 46 glasov in to je za nas velika preizkušnja. Želimo, da nam v prvem krogu tudi uspe," je povedal prvi poslanec LMŠ, Brane Golubovič. Ker si nihče od petih kandidatov za guvernerja Banke Slovenije v parlamentu ne obeta absolutne večine, je Pahor po mesecu usklajevanj odločil, naj zmagajo argumenti.

Na javni predstavitvi je nastopil dozdajšnji vršilec dolžnosti Primož Dolenc. "Zagovarjam temeljite dogovore in ukrepe, ki jih je v praksi mogoče uresničiti, saj le to prinese želene rezultate, razvoj in konkurenčnost," je povedal.

LMŠ podpira oba kandidata

Da bi na isti gumb pritisnilo 46 poslancev, si v LMŠ želijo tako močno, da podpirajo kar oba kandidata. Podobno je tudi v SD in SMC. "Najprej bi rekel, da obžalujemo to kuhinjo, ki se več kot očitno že dogaja pri tako pomembnem kadrovanju," je povedal poslanec SMC Igor Zorčič.

Če že nimajo podpore Levice, bi pričakovali vsaj enotnost peterčka, je priznal Zorčič. Manjkajo jim glasovi stranke Alenke Bratušek, ta ne podpira nikogar, saj nihče ne uživa zadostne podpore.

Primož Dolenc, guverner Novice Kandidat za guvernerja Dolenc za transparentno delovanje

Dolencu bi svoje glasove prispeval tudi Jelinčič

Dolenc bi s podporo peterčka z lahkoto postal nov guverner, saj bi svoje glasove prispeval tudi Jelinčič. Ta od novega prvega moža banke pričakuje konkretno reorganizacijo. "Še posebej, ker je bilo, ko je bila to emisijska banka, tam zaposlenih 45 ljudi, zdaj ko, pa je ekspozitura Frankfurta, jih je tam 450," je povedal Jelinčič.

Za racionalizacijo vodstvenega kadra se je danes zavzel tudi Dolenc. Prelevitev iz vršilca dolžnosti v guvernerja bi mu lahko omogočila le še Nova Slovenija, ta se do kandidata edina še ni jasno opredelila.

zastoj, avtocesta Avtomoto Vsak tretji dan nekdo na avtocesti vozi v nasprotno smer Luka Dončić Sportal Dončić s posebno željo Jan Oblak Sportal Afera Jan Oblak: sporočilo NZS, ob katerem se poraja kopica vprašanj

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin