Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2011,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SD Borut Pahor

Sreda, 30. 11. 2011, 18.43

8 let

Pahor: Slovenija potrebuje vizijo, modrost presoje in izkušnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik SD Borut Pahor je pred začetkom zaključne predvolilne prireditve stranke dejal, da pri vodenju vlade ni mislil na volitve, ampak na naslednje generacije.

Po mnenju Pahorja Slovenija v trenutni situaciji potrebuje vizijo, modrost presoje in izkušnje. "To imamo in to ponujamo ljudem na teh volitvah," je dejal.

"Odgovorno smo vodili spremembe" Pahor je dejal, da so v preteklih treh letih ravnali odgovorno in izpolnili obljubo, ki so jo dali leta 2008 - "odgovorno smo vodili spremembe". Kot pravi, so veliko teh sprememb uspeli uveljaviti, pri nekaterih reformah pa se je proces ustavil. Dejal je, da želi nadaljevati ta proces, upa pa, da bo javnost v prihodnjih letih bolj dojemljiva za to, da je Slovenija in cel svet v izjemno hudi krizi in da gre sedaj za vprašanje, kako se bo Slovenija obdržala na tem zelo spreminjajočem se političnem, gospodarskem in socialnem zemljevidu.

Pahor meni, da v programih ostalih strank ni veliko izvirnega "Naša dediščina, ki jo puščamo, je, da po treh letih krize Slovenija ostaja država s potencialom za razvoj," je dejal. V programih ostalih strank po njegovem mnenju ni veliko izvirnega. Tisto, kar pa je izvirno, pa Pahorja skrbi z vidika solidarne družbe.

Vlačič: V SD smo to krizo zdravili z najmočnejšimi antibiotiki in ne z aspirini Tudi podpredsednik stranke Patrick Vlačič je v govoru na prireditvi ocenil, da v predvolilni kampanji vse stranke govorijo to, "kar smo mi tri leta delali, kopirajo naše ideje, koncepte". "V SD smo to krizo zdravili z najmočnejšimi antibiotiki in ne z aspirini, kot so nam priporočali tisti, ki se sedaj potegujejo za oblast," je dejal.

Pahor: V času krize je naplavilo veliko slabega, česar se prej ni opazilo Pahor pa je v govoru zbranim izpostavil, da je v času krize naplavilo veliko slabega, česar se prej ni opazilo. "Tisto, kar je bilo treba najprej storiti, je bilo, da se je počistilo umazanijo tranzicije," je dejal in dodal, da so se s spotikanji in kritikami soočali, ker so čistili za drugimi.

Po volitvah se vidijo tam, kamor jih bodo postavili ljudje Na vprašanje, kje se vidi po volitvah, pa je dejal: "Tam, kamor nas bodo postavili ljudje. Njihovo odločitev bomo spoštovali."

Potrč: Skupaj gremo na juriš in na zmago Zbrane na zaključni prireditvi stranke je nagovoril tudi član SD Miran Potrč. "Ta dvorana poka od energije. Skupaj gremo na juriš in na zmago," je dejal Potrč, ki na tokratnih volitvah ne kandidira, saj odhaja v pokoj.

Ne spreglejte