Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2014,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Borut Pahor Francois Holland Afrika

Sreda, 2. 4. 2014, 20.34

8 let

Pahor Hollandu: Slovenija si želi francoskih naložb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik republike Borut Pahor je ob robu vrha EU-Afrika s francoskim kolegom Francoisom Hollandom govoril o gospodarskih razmerah v Sloveniji.

Predsednik države Borut Pahorje vrh EU-Afrika v Bruslju izkoristil tudi za srečanje z nekaterimi voditelji EU in afriških držav. S francoskim predsednikom Francoisom Hollandom sta govorila predvsem o razmerah v naši državi.

Pahor: Ne gre samo za denar, temveč za poslovno kulturo Pahor je Hollandu potrdil, da slovensko gospodarstvo počasi okreva, da pa bodo potrebni dodatni ukrepi in reforme za zagotovitev stabilne gospodarske rasti in trdnosti javnih financ.

Hollande je izrazil podporo Sloveniji in poudaril pomen privatizacije slovenskih podjetij, za katero se zanimajo tudi francoska podjetja. Pahor je zagotovil, da si Slovenija njihovih naložb želi.

"Zagotovil sem mu, da si želimo naložb iz zahodne Evrope. Pri tem pa ne gre samo za denar, ki je vložen, temveč tudi za poslovno kulturo in druge dejavnike, ki so ključni za modernizacijo našega gospodarstva," je v izjavi za slovenske novinarje povedal Pahor.

Pahor in Hollande sta se v pogovoru dotaknila še prihajajočih evropskih volitev ter razmer v Ukrajini.

Tunizijski predsednik: Spremembe v arabskem svetu stvar desetletij S tunizijskim predsednikom Moncefom Marzoukijem pa je Pahor izmenjal stališča o razmerah na severu Afrike in Bližnjem vzhodu. Marzouki je menil, da se bo proces sprememb v arabskem svetu nadaljeval še desetletja in lahko preraste v resen regionalni spor, če se mednarodna skupnost, še posebej EU, ne bo resneje angažirala.

Pahor je v izjavi za novinarje zatrdil, da je za Slovenijo ključnega pomena iskanje partnerja na severu Afrike z zgodbo o uspehu. "Tunizija je na miren, demokratičen način prišla do novih ustavnih sprememb. Zdi se, da bodo nove volitve in drugi demokratični procesi omogočili hitrejšo gospodarsko okrevanje in to je za Slovenijo z vidika naložb velikega pomena."

Vrh za krepitev povezav med celinama Voditelji držav članic EU in afriških držav sicer na vrhu razpravljajo o prihodnosti strateških odnosov med celinama, cilj katerih je krepitev političnih in gospodarskih povezav. Posebna pozornost je namenjena varnosti, o čemer bo v svojem nastopu spregovoril tudi Pahor.

Ne spreglejte