Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 5. 2018,
18.05

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

Natisni članek

padec Dan.

Nedelja, 27. 5. 2018, 18.05

5 let, 10 mesecev

Padec 70 metrov v globino preživel brez posledic #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

Čudežna zgodba osebnega trenerja Mita Šinkovca, ki je za las ušel smrti. Je eden od redkih, ki so preživeli padec 70 metrov v globino, pri čemer si je poškodoval ključnico, lobanjo, od pasu navzdol pa ni veliko čutil. 

 

 

Mito Šinkovec opravlja delo profesorja športne vzgoje in kondicijskega trenerja, ki je športu predan že vse svoje življenje. Prepričan je, da mu je prav dobra telesna pripravljenost pred 25 leti rešila življenje, ko je pri 17 letih doživel nesrečo, v hribih je omahnil 70 metrov globoko, so poročali v oddaji Dan.

Padec mi je spremenil življenje

Padec se je zgodil na skalnem pomolu blizu Logarske doline, kjer je po zamolklem poku, skupaj z ogromnimi skalami, padel čez steno, ki jo je pred tem preplezal. Padec se je končal s hudimi poškodbami. Čeprav bi nekatere hude osebne poškodbe odvrnile od športnih aktivnosti, se Šinkovec tem ni odpovedal. 

Rehabilitacija trajala dve leti

S športom si je ojačal poškodovane mišice. Ta izkušnja ga je tako zaznamovala, da se danes poklicno ukvarja z njim. Kot športni strokovnjak pomaga drugim do lepega, povsem pa zdravega telesa. 

27-letni Jaka, ki telovadi pri Miti | Foto: Siol.net/ A. P. K. 27-letni Jaka, ki telovadi pri Miti Foto: Siol.net/ A. P. K. Šinkovec pa ni edini

Tudi Jaka Peklenik, ki je pred letom in pol doživel nesrečo, uporablja športne aktivnosti pod budnim očesom Šinkovca kot del rehabilitacijskega procesa. Z njegovo pomočjo se je znova postavil na noge. 

Telovadba dvakrat na teden

Davorina Jenko pride na telovadbo v Telodrom iz Kamnika, čeprav ima prvo telovadnico od svojega doma oddaljeno le 50 metrov.

Za telovadbo pri Šinkovcu se je odločila, ker ji je pomagal pri bolečinah, teh zdaj ni več. Na telovadbo prihaja dvakrat na teden, tam pa uporablja različne pripomočke. Ima več energije.

Posveti se vsakemu posebej Davorina Jenko prihaja na telovadbo dvakrat tedensko. | Foto: Siol.net/ A. P. K. Davorina Jenko prihaja na telovadbo dvakrat tedensko. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Njegove telovadne skupine so manjše, kar mu omogoča, da se posveti vsakemu posebej. Vodi ga želja po tem, da bi se ljudje pri njegovih vadbah zabavali, družili, ob tem pa nekaj naredili še za svoje telo.

Osredotoča se na telesno držo, moč na obeh straneh telesa in njegovo kompenzacijo, saj želi svojim vadečim povrniti optimalno moč telesa.

Ne spreglejte