Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 12. 2020,
21.01

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

18

Natisni članek

Otroci s posebnimi potrebami šola Simona Kustec COVID-19

Nedelja, 27. 12. 2020, 21.01

3 leta, 3 mesece

Otroci s posebnimi potrebami pred vrnitvijo v šole na testiranje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

18

Simona Kustec | Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je povedala, da preučujejo tudi možnost testiranja za učence prve triade osnovnih šol.  | Foto STA

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je povedala, da preučujejo tudi možnost testiranja za učence prve triade osnovnih šol.

Foto: STA

Pred vrnitvijo otrok s posebnimi potrebami v šole in zavode je predvideno testiranje 4.800 otrok in 2.700 zaposlenih v teh zavodih na okužbo s koronavirusom, je na Twitterju sporočilo ministrstvo za izobraževanje.

Ministrica Simona Kustec je na Televiziji Slovenija povedala, da preučujejo tudi možnost testiranja za učence prve triade osnovnih šol.

Odločitev ustavnega sodišča

Po odločitvi ustavnega sodišča se morajo namreč otroci s posebnimi potrebami v šole in zavode vrniti 4. januarja. Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je v oddaji Politično na Televiziji Slovenija napovedala, da bodo vodstva šol dobila natančna navodila, na kakšen način bo potekalo vračanje, da bo izrazito varno in tudi trajno, piše STA.

Janez Janša
Novice Janša pričakuje novo rast števila okužb. Odločitev o šolah sredi prihodnjega tedna.

Tako bodo naredili protokol zanesljivega vračanja, saj gre pri otrocih s posebnimi potrebami za ranljivo skupino in je potrebna dodatna previdnost. Pred vrnitvijo bodo po napovedih s hitrimi testi na novi koronavirus testirali tako zaposlene kot otroke s posebnimi potrebami.

Vrnitev učencev prve triade

Na vprašanje, kdaj lahko pričakujemo vrnitev učencev prve triade devetletke v šole, pa je ministrica odgovorila, da "najhitreje, ko bo to mogoče". To pomeni, da bodo morali biti izpolnjeni kriteriji, kot sta dobra epidemiološka slika in spoštovanje zaščitnih ukrepov. Prav tako je predvideno testiranje za učitelje, medtem ko se o možnosti, da bi testirali tudi učence, še pogovarjajo. Kot je dodala ministrica, so namreč od nekaterih staršev dobili prošnje, da bi testirali tudi otroke.

Učitelji v prednostni skupini za cepljenje

Kustečeva si "iskreno želi", da bi se učenci prve triade v šole vrnili januarja. Dodala je, da so učitelji v prednostni skupini za cepljenje proti novemu koronavirusu, takoj za zaposlenimi v zdravstvu in domovih za starejše. Kdaj bodo prišli na vrsto, še ni mogla napovedati.

Množično testiranje. Test. Hitri test. Covid-19. Koronavirus.
Novice V soboto potrdili 614 novih okužb, umrlo 33 bolnikov
Cepljenje po svetu covid-19
Novice Tako poteka cepljenje po Evropi #foto
Cepljenje covid-19
Novice Načrt Kreka: Do poletja cepiti 1,2 milijona ljudi
Ne spreglejte