Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2024,
13.10

Osveženo pred

3 dni, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Natisni članek

uboj Trebnje policija

Ponedeljek, 23. 9. 2024, 13.10

3 dni, 14 ur

Osumljenec uboja v Trebnjem na prostosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
Slovenska policija | Policisti so 49-letnega osumljenca pridržali in ga s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja v soboto privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novem mestu.  | Foto Gaja Hanuna

Policisti so 49-letnega osumljenca pridržali in ga s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja v soboto privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novem mestu.

Foto: Gaja Hanuna

Osumljenega za petkov uboj 48-letnika v Trebnjem so po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku izpustili na prostost, so za STA potrdili na Policijski upravi Novo mesto. Po poročanju časnikov naj bi po neuradnih podatkih 48-letnik prvi napadel osumljenca, ki ga je nato z ostrim predmetom tako poškodoval, da je na kraju umrl.

V petek zvečer se je 48-letnik pripeljal do poslovnega prostora v Trebnjem, kjer je zaposlena njegova nekdanja partnerka, do katere je imel veljavno sodno prepoved približevanja zaradi nasilnih dejanj. Med soočenjem ga je tam zaposleni 49-letnik z ostrim predmetom tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl.

Za 49-letnika po zaslišanju niso odredili pripora 

Policisti so 49-letnega osumljenca pridržali in ga s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja v soboto privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novem mestu. Po zaslišanju zanj niso odredili pripora, tako da so v soboto popoldne prekinili tudi policijsko pridržanje, so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto. Drugih novih dejstev in okoliščin o primeru zaradi interesa preiskave javnosti ne morejo posredovati, so še navedli.

Po poročanju časnikov Dnevnik in Slovenske novice naj bi se k nasilju v trgovini prvi zatekel 48-letnik. Devetinštiridesetletnik, ki naj bi bil zasebno blizu nekdanji partnerici umrlega in mu je umrli prej že grozil, naj bi v sporu 48-letnika porezal. V trgovini naj bi bila v tem času tudi nekdanja partnerica umrlega, ki so ga sicer policisti v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja in grožnjami.

Slovenska policija
Novice Uboj v poslovnih prostorih v Trebnjem: 48-letnik podlegel poškodbam, osumljenec pridržan
Ne spreglejte