Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2024,
11.23

Osveženo pred

5 dni, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 8,47

Natisni članek

Natisni članek

Policijska uprava Novo mesto Trebnje uboj

Sobota, 21. 9. 2024, 11.23

5 dni, 14 ur

Uboj v poslovnih prostorih v Trebnjem: 48-letnik podlegel poškodbam, osumljenec pridržan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 8,47
Slovenska policija | Policisti so 48-letnika že obravnavali zaradi nasilnega vedenja in groženj. Grozil je tudi 49-letniku, ki ga je poškodoval z ostrim predmetom. | Foto Gaja Hanuna

Policisti so 48-letnika že obravnavali zaradi nasilnega vedenja in groženj. Grozil je tudi 49-letniku, ki ga je poškodoval z ostrim predmetom.

Foto: Gaja Hanuna

V poslovnih prostorih v Trebnjem je zaposleni 49-letnik z ostrim predmetom poškodoval 48-letnega moškega, ki je zaradi hudih poškodb na kraju umrl. Policisti so 49-letnemu osumljencu odvzeli prostost, trenutno je v policijskem pridržanju, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. 

Novomeški policisti so okoli pol sedme ure zvečer prejeli več klicev o nasilnem dejanju v poslovnih prostorih v Trebnjem. Na kraj so napotili več policijskih patrulj in ekipo nujne medicinske pomoči. Na kraju so našli poškodovanega 48-letnika, ki mu niso mogli več pomagati in je zaradi hudih poškodb na kraju umrl.

48-letnik se je pripeljal k nekdanji partnerki, do katere ima prepoved približevanja

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novem mestu ob prisotnosti dežurne državne tožilke in ob pomoči komisije sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, naj bi se 48-letnik okoli 18.30 ure pripeljal do poslovnega prostora, kjer je zaposlena njegova nekdanja partnerka, do katere je imel zaradi nasilnega vedenja prepoved približevanja. 

48-letnik se je soočil s tam zaposlenim 49-letnikom. Ta mu je z ostrim predmetom zadal tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. 

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja so 49-letnemu osumljencu odvzeli prostost in je trenutno v policijskem pridržanju. Zanj je preiskovalna sodnica odredila strokovni pregled, za pokojnega 48-letnika pa sodno obdukcijo. Pri ogledu je sodeloval tudi strokovnjak Inštituta za sodno medicino iz Ljubljane. Policijska preiskava je v teku, so še sporočili s PU Ljubljana. 

slovenska policija
Novice V dveh prometnih nesrečah v petek umrli dve osebi
Bolnišnica, medicinska sestra
Novice 19-letnik padel z balkona in umrl v bolnišnici

 

Ne spreglejte