SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Osumljenca umora na Polzeli bo pregledal še izvedenec nevrolog

0,09

termometer

Andrej Vrščaj
Andreja Vrščaja obtožnica bremeni umora 69-letnega soseda. Foto: STA

Celjska okrožna sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je na današnji obravnavi podprla predlog obrambe Andreja Vrščaja s Polzele, da ga pregleda še izvedenec nevrolog. Obtožnica ga bremeni umora na zahrbten način 2. februarja letos, ko naj bi na Polzeli umoril 69-letnega moškega. Vrščaja naj bi izvedenec pregledal, ker ga je pred leti kot kolesarja zbilo vozilo.

Po mnenju obrambe ima Vrščaj od takrat travme, zato je naloga izvedenca, da ugotovi, ali je ta nesreča vplivala na njegovo življenje.

Psihiatrični izvedenec Bojan Zalar pa je že presodil, da je bil Vrščaj ob umoru zmanjšano prišteven, vendar ne bistveno. Sojenje se bo nadaljevalo 20. novembra, ko je mogoče pričakovati tudi sklepne besede.

Na julijskem predobravnavnem naroku Vrščaj krivde ni priznal. Ob začetku sojenja konec avgusta pa je zatrdil, da žrtve ni napadel na zahrbten način, kakor mu to očita obtožnica, temveč naj bi se tragedija zgodila po predhodnem prerivanju.

S sekiro po glavi udaril soseda, ta je njegovi mami pomagal spravljati drva

Obdolženi je s prijateljem v soboto, 2. februarja, zjutraj prišel do hiše na Polzeli, v kateri je tudi prebival. Njegova mati je takrat pred hišo spravljala drva, pri tem pa ji je pomagal sosed.

Vrščaj se je odločil tudi sam pomagati pri sečnji drv. Med kosilom je nagovoril soseda, da sta šla skupaj na vrt pred hišo, kjer so pred tem sekali drva. Med njimi naj bi se pojavila nesoglasja, mati je poskušala sina umiriti, vendar jo je odrinil, tako da je padla in si zlomila roko.

Obdolženi naj bi nato zgrabil sekiro in z njo večkrat močno udaril soseda po glavi, tako da je ta zaradi poškodb umrl na kraju dogodka.

Tiskovna konferenca policije Novice Sobotna tragedija: pri sekanju drv ubil 69-letnega soseda #video

Dejanje priznal avstrijski policiji

Po dejanju se je Vrščaj z osebnim vozilom odpeljal, policisti in kriminalisti pa so začeli iskalno akcijo, med katero so jih obvestili, da imajo avstrijski varnostni organi v Pliberku v postopku moškega, ki je trdil, da je moril na območju Slovenije.

Na podlagi medsebojnih sporazumov o čezmejnem policijskem sodelovanju je avstrijska policija obdolženega, ki je nekega občana Pliberka sam prosil, naj pokliče policijo, na mejnem prehodu Holmec predala slovenskim kolegom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin