Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 1. 2014,
7.20

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alenka Bratušek poslanska vprašanja

Ponedeljek, 27. 1. 2014, 7.20

4 leta, 4 mesece

Opozicija od Bratuškove pričakuje odgovore o sanaciji bančnega sistema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Opozicijski poslanci na januarski seji DZ pričakujejo pojasnila premierke Alenke Bratušek glede ukrepov za zagon gospodarstva, sanacije bančnega sistema in omejitve plač uprav v državnih podjetjih.

Kakšen bo in kdaj bo gospodarstvu in javnosti predstavljen in uveljavljen program ukrepov za zagon gospodarstva in nova delovna mesta, ki bo ciljno naravnan in bo vseboval konkretne zakonske in druge ukrepe, ki bodo časovno zavezujoči in finančno ovrednoteni, bo Bratuškovo vprašal poslanec SDS Andrej Vizjak.

Vprašanje poslanca SLS Franca Pukšiča bo povezano z objavo podatkov o deležih in vrednostih podjetij, prenesenih na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB). Od premierke želi odgovor, ali brezkompromisno podpira javno objavo teh in drugih podatkov v zvezi s terjatvami, prenesenimi na DUTB.

So poteze slabe banke potrebne in pravične? Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin pričakuje pojasnilo Bratuškove glede sanacije domačega bančnega sistema. Vprašal jo bo, ali se ji zdijo razlastitev lastnikov podrejenih finančnih instrumentov in zadnje poteze DUTB potrebni in pravični ukrepi v procesu sanacije bančnega sistema.

Koalicijsko vprašanje pa je tokrat pripadlo poslancu SD Mirku Brulcu. Zanima ga, kakšno je premierkino mnenje o tem, da se s sistemskim zakonom oziroma s področnimi zakoni dovolj natančno omeji najvišje možne zneske plač ter druge prejemke članov uprav in prejemke nadzornikov v podjetjih, kjer je država posredno ali neposredno večinski lastnik.

Januarska redna seja DZ bo sicer potekala do 4. februarja. Poleg interpelacije zoper ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela bo na dnevnem redu tudi 17 zakonskih predlogov. Med njimi so tudi novela zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih, zakon o Slovenskem državnem holdingu, zakon o finančni upravi in novela zakona o dostopu do informacij javnega značaja.

Ne spreglejte