Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 3. 2020,
15.11

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

18

Natisni članek

Borut Pahor Koronavirus

Četrtek, 12. 3. 2020, 15.11

4 leta, 1 mesec

Oglasil se je Pahor: Zaradi koronavirusa smo še bolj odvisni drug od drugega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

18

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel kolednike Misijonskega središča Slovenije. | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Prvič od izbruha koronavirusa se je oglasil predsednik države Borut Pahor. Državljane je pozval, naj spoštujejo navodila in priporočila pristojnih. Kot je zapisal, smo se znašli v položaju, ko smo še bolj odvisni drug od drugega, zato je treba ohraniti in okrepiti občutek za skupno in skupnost.

 

Po tem, ko je premier v odstopu Marjan Šarec razglasil epidemijo, se je prvič po izbruhu koronavirusa oglasil tudi predsednik Borut Pahor.

"Znašli smo se v položaju, ko smo zaradi pojava širitve koronavirusa še bolj odvisni drug od drugega. Zato si moramo pomagati," je v nagovoru državljanom dejal Pahor. Najbolj pa si bomo po njegovih besedah pomagali tako, da bomo dosledno spoštovali navodila in priporočila. Kot je dodal, vsi pristojni opravljajo zelo zahtevno delo po svojih najboljših močeh. "Naše posebno spoštovanje gre ljudem, ki zagotavljajo, da življenje v teh popolnoma posebnih in spremenjenih okoliščinah vseeno poteka kolikor toliko normalno," je dodal.

V nagovoru je večkrat poudaril, da si moramo med seboj pomagati. "Pomagali si bomo tako, da bomo skrbeli zase in za drugega. Pomagali si bomo ne nazadnje tudi tako, da smo, kolikor je mogoče, človeško prijazni v vseh okoliščinah. Tovrstne krize preizkušajo človeški značaj. Zdaj moramo vsak zase in vsi skupaj pokazati v sebi najboljše in najbolj plemenite vrline. Pogum, srčnost in solidarnost," je poudaril.

Koronavirus
Novice Najnovejši podatki: 96 potrjenih primerov, smo v drugi fazi širjenja virusa #video

Ko bomo premagali virus, se bomo soočili z njegovimi posledicami

Spomnil je, da se od danes vsi napori delovanja države in družbe usmerijo v obvladovanje nastalih razmer, aktivirajo se vse sile zaščite in reševanja. Kot je dodal, nihče ne ve, koliko časa bomo mi in ves svet potrebovali za okrevanje. Tudi, ko bomo enkrat premagali neposredno nevarnost virusa, pa se bomo soočili z njegovimi posledicami, je opozoril.

Janez Janša
Novice Koronavirus: kakšne ukrepe pripravlja prihajajoča vlada #video

S takšno težavo, kot se je pojavila, nima izkušenj ne le Slovenija, pač pa ves svet. Zato bo po Pahorjevih besedah treba mnoge odzive premisliti povsem na novo. "To bo terjalo od nas vse naše znanje, izkušnje, odločnost, modrost, predvsem pa medsebojno spoštovanje in razumevanje," je še dodal. Za naše vsakodnevno ravnanje pa bosta po njegovih besedah zlasti pomembni mirnost in razsodnost.

"Odgovornost do sebe in občutek za skupnost sta zdaj odločilnega pomena. Kot vaš predsednik vas poznam dovolj, da iskreno pravim – težko bo, morda bo celo zelo težko, a skupaj nam bo uspelo. Srečno, Slovenija. In sreča je na strani pogumnih," je Pahor zaključil nagovor.

Zdravko Počivalšek.
Novice Počivalšek presenetil poslance: Testiral sem se na koronavirus #video
Ne spreglejte