Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 12. 2021,
12.52

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,67

48

Natisni članek

DeSUS

Četrtek, 2. 12. 2021, 12.52

2 leti, 4 mesece

Odstopil predsednik sveta stranke DeSUS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,67

48

Anton Urh | Zdaj že nekdanji predsednik stranke DeSUS Anton Urh je odstopil s položaja. | Foto STA

Zdaj že nekdanji predsednik stranke DeSUS Anton Urh je odstopil s položaja.

Foto: STA

Po izvršnem odboru stranke DeSUS se je danes sestal še svet stranke. V stranki so nam potrdili, da je odstopil njegov predsednik Anton Urh, ki je nasprotoval temu, da bi svet stranke glasoval o izključitvi poslancev iz stranke, nato pa je odstopil še Urhov namestnik Emil Kumer. Novi predsednik sveta je po poročanju medijev postal Srečko Felix Krope. Pogovore o volilnem povezovanju DeSUS z drugimi strankami bo medtem vodil Ljubo Jasnič. 

Največ možnosti za povezovanje predsednik stranke Ljubo Jasnič za zdaj vidi z nepovezanimi poslanci, a poudarja, da je DeSUS samostojna stranka, ki pripravlja lasten volilni program. 

"Pooblastilo sem potreboval, da ne bo kakršnihkoli dvomov znotraj stranke, da delam kar koli 'na svojo roko'. Tega ne počnem, do danes sem se pogovarjal z mnogimi, vendar neuradno, zdaj pa se bom začelo pogovarjati tudi uradno," je v izjavi za medije po seji sveta stranke poudaril Jasnič.

Po Jasničevih besedah so na današnji seji DeSUS sicer razpravljali o pripravah na državnozborske volitve, ki bodo naslednje leto. Glavna izhodišča so bila predstavitev na terenu, razprava o programu ter kako pristopiti h kandidaturi na volitvah in evidentiranju kandidatov. Pred svetom stranke je o tem razpravljal še izvršni odbor, ki je tudi podal predlog k osnutku programa, je dejal Jasnič. Po njegovih besedah bodo predlog programa stranke najprej posredovali občinskim odborom, ki bodo do konca meseca podali stališča o programu, nato pa bodo v januarju program predstavili tudi javnosti. | Foto: STA , Po Jasničevih besedah so na današnji seji DeSUS sicer razpravljali o pripravah na državnozborske volitve, ki bodo naslednje leto. Glavna izhodišča so bila predstavitev na terenu, razprava o programu ter kako pristopiti h kandidaturi na volitvah in evidentiranju kandidatov. Pred svetom stranke je o tem razpravljal še izvršni odbor, ki je tudi podal predlog k osnutku programa, je dejal Jasnič. Po njegovih besedah bodo predlog programa stranke najprej posredovali občinskim odborom, ki bodo do konca meseca podali stališča o programu, nato pa bodo v januarju program predstavili tudi javnosti. Foto: STA ,

O morebitnem povezovanju bo sicer na podlagi pogovorov in izkazanega interesa odločal izvršni odbor oziroma svet stranke. Kot je napovedal Jasnič, bo najprej opravil pogovore s poslansko skupino nepovezanih poslancev ter prisluhnil njihovim ambicijam in pripravljenosti, da na volitvah nastopijo skupaj.

Pretresi v stranki upokojencev

Na dogajanje na svetu stranke so se odzvali poslanci Franc Jurša, Ivan Hršak in Branko Simonovič, ki so sporočili, da se distancirajo od dejanj vodstva stranke na današnji seji sveta stranke DeSUS. 

Urh je odločno nasprotoval, da bi svet stranke glasoval o izključitvi poslancev iz stranke. Nekateri člani so Urha sicer danes želeli razrešiti, to bi storili z dodatno točko dnevnega reda o problematiziranju njegovega vodenja sej sveta stranke DeSUS. Poziv za razširitev dnevnega reda je dal član Drago Kocbek. Urh je odstopil, za njim pa še njegov namestnik Kumer.

Sejo sveta bo začasno odvodil nekdo drug. O dogajanju v stranki bodo podrobneje govorili na popoldanski novinarski konferenci, ki so jo sklicali po seji sveta, poroča Delo.

Izvršni odbor naj bi zjutraj sprejel stališče, da stranka DeSUS ne podpira sprejetja zakona o dolgotrajni oskrbi. 

s
Novice Irglova, Horvat in Žnidaričeva predlagajo rešitev za višje cene domov za starejše
Robert Polnar
Novice Ura moči: Poslanec Polnar o Šarčevi vladi: Glasovati si moral tako, kot so naročili #video

 

 

Ne spreglejte