Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2013,
15.54

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

LPP mladi slovenski jezik

Torek, 7. 5. 2013, 15.54

3 leta, 9 mesecev

Odslej bo tudi na avtobusih treba paziti na jezik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Maja bo na digitalnih zaslonih LPP-ja pod medijskim sponzorstvom TSmedie potekal nagradni kviz Pazi na jezik. Mladi tako spodbujajo pravilno rabo slovenskega jezika.

Na ljubljanske avtobuse maja prihaja nova akcija ozaveščanja. Med 8. in 22. majem bo namreč na digitalnih zaslonih na ljubljanskih avtobusih ter na strani na Facebooku potekal nagradni kviz Pazi na jezik. Projekt so si zamislili člani Rotaract kluba Ljubljana, ki želijo na zabaven način mladim predstaviti pravila rabe slovenskega jezika in jih pritegniti k razmišljanju o pravilnem izražanju.

Sodelovanje v kvizu bo potekalo izključno prek SMS-sporočil Vsak dan se bodo na avtobusnih digitalnih zaslonih pojavljala zabavna vprašanja, povezana s pogostimi jezikovnimi napakami. Sodelovanje pri kvizu bo čisto preprosto. Odgovore na vprašanja bo namreč lahko poslal vsak prek SMS-a na telefonsko številko, objavljeno na zaslonu. Vprašanja bodo objavljena tudi na uradni strani projekta Pazi na jezik na Facebooku, saj z akcijo želijo doseči tudi mlade, ki niso iz Ljubljane. Kljub temu pa bo sodelovanje v kvizu potekalo izključno prek SMS-sporočil (po rednem ceniku operaterjev in brez vključevanja v članstvo v kateremkoli SMS-klubu).

Vsak dan bo na digitalnih zaslonih in na Facebooku objavljeno novo vprašanje, razen ob koncu tedna, ko bo samo eno vprašanje, pravilni odgovor pa bo naslednji dan objavljen na Facebooku. Tam pa člani Rotaracta tudi že zbirajo fotografije, na katerih je vidna napačna raba slovenščine na takšen ali drugačen način, in vabijo, da tudi uporabniki Facebooka z njimi delijo kakšno.

Bogate nagrade za zmagovalce Ob koncu nagradnega kviza bodo izžrebali zmagovalce, ki lahko osvojijo bogate nagrade. Projekt izvaja Rotaract klub Ljubljana v sodelovanju z Društvom za uporabno jezikoslovje Slovenije pod medijskim sponzorstvom TSmedie.

Ne spreglejte