Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 6. 2021,
13.45

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

7

Natisni članek

izbira cepiva cepilni centri Gospodarsko razstavišče cepljenje

Ponedeljek, 21. 6. 2021, 13.45

2 leti, 10 mesecev

Odprta vrata za množično cepljenje, a svetujejo prijavo v izogib gneči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

7

Večina cepilnih centrov omogoča cepljenje brez naročanja, nekateri pa tudi že izbiro cepiva. V Cepilnem centru Zdravstvenega doma Ljubljana na Gospodarskem razstavišču bodo v prihodnjih dveh dneh omogočili odprto množično cepljenje. Na voljo bodo tri cepiva, Pfizer/BioNTech, Moderna in Janssen. V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor ta teden nadaljujejo z dnevi odprtih vrat za cepljenje, pri čemer je cepivo mogoče tudi izbirati. 

Pred začetkom množičnega cepljenja s cepivom, ki si ga boste sami izbrali, v izogib gneči v Zdravstvenem domu Ljubljana svetujejo, da se prej vseeno naročite na termin cepljenja, ki bo:

- s cepivom Pfizer/BioNTech v torek, 22. junija, med 15:00 in 19:30 ter v sredo, 23. junija, med 9:00 in 13:00,
- s cepivom Moderna v četrtek, 24. junija, med 15:00 in 17:00,
- s cepivom Janssen v četrtek, 24. junija, med 17:00 in 20:00.

Prijavite se prek računalnika 

Za cepljenje potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. Osebe, ki bi se želele udeležiti odprtega množičnega cepljenja ob izbrani uri, pa prosijo, da si zaradi boljše organizacije dela izberejo termin cepljenja na naslednjih povezavah:

za cepivo PFIZER: https://www.gospodar-zdravja.si/reservation/patients/service_provider/3813/doctor/39515/524?key=f33d0e1b-546a-46fe-af07-8fcd59b29590

za cepivo MODERNA: https://www.gospodar-zdravja.si/reservation/patients/service_provider/3813/doctor/39515/524?key=21d26f00-59ad-4f62-8f6b-59d77888ba08

za cepivo JANSSEN: https://www.gospodar-zdravja.si/reservation/patients/service_provider/3813/doctor/39515/524?key=28a03cd7-1d77-4512-af0e-2ff6d5f5f7bf

Vpišite se v okence za izbiro termina, število je omejeno  

V koledarju so zelena okenca, ki predstavljajo termin cepljenja. Na en termin (zeleno okence) se lahko prijavi 30 oseb. Ko je termin
zapolnjen, se ta obarva rdeče in naročanje ni več mogoče. Ura cepljenja se izpiše ob kliku na okence in tudi ob izvedbi prijave.
 

"Za udeležbo na odprtem množičnem cepljenju prijava sicer ni obvezna," še sporočajo iz cepilnega centra, vse zainteresirane pa vabijo, da se oglasijo na Gospodarskem razstavišču.

V Mariboru in Murski Soboti lahko že izbirate med cepivi

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor ta teden nadaljujejo dneve odprtih vrat za cepljenje, pri čemer je cepivo mogoče tudi izbirati. Direktor Jernej Završnik je ob tem povedal, da bodo imeli dan odprtih vrat tudi v soboto, s tovrstnimi dnevi pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje. V tem trenutku je mogoče izbirati med cepivi proizvajalcev Pfizer in BioNTech, AstraZeneca in Johnson & Johnson, je dejal. 

Množično cepljenje bo potekalo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor, in sicer od torka do četrtka, vsak dan med 8. in 13. uro ter med 14. in 19. uro.

Tudi v Zdravstvenem domu Murska Sobota bodo ljudje lahko izbirali cepivo.

V cepilnem centru Zdravstvenega doma Novo mesto bodo ta teden cepili še naročene. V sredo imajo za cepljenje predviden tudi dan odprtih vrat brez naročanja s cepivom AstraZenece, prihodnji teden ali morda celo proti koncu tega tedna pa bodo, če bo vse potekalo, kot so napovedali pristojni, omogočili tudi cepljenje s cepivom po izbiri.

Rusija cepivo
Novice Cepivo proti covid-19 lahko izbirate, ker ga je dovolj
Janez Janša
Novice Janša: Od ponedeljka bomo v Sloveniji lahko izbirali cepiva proti covidu-19

V Kranju začeli s cepljenjem otrok

V kranjskem cepilnem centru so danes začeli cepiti otroke, in sicer se jih je naročilo 86. Prvič pa danes omogočajo tudi cepljenje nenaročenim odraslim, ki jih bodo načeloma cepili s cepivom AstraZenece. Vendar pa bodo, dokler bodo ta na voljo, ljudem dali na izbiro tudi druga cepiva, ki jim bodo ostajala.

Čakalni seznami za cepljenje so v Kranju že bolj ali manj prazni. Po besedah direktorice Zdravstvenega doma Kranj Lilijane Gantar Žura prejmejo dnevno 100 prijav. 

Tudi v Zdravstvenem domu Škofja Loka so seznami prijavljenih na cepljenje že prečiščeni. Da interesa za cepljenje ni več veliko, se je pokazalo v petek, ko so organizirali cepljenje za nenaročene. Odziv je bil skromen, je povedal direktor škofjeloškega zdravstvenega doma Aleksander Stepanović

Cepilni center
Novice Anticepilci vdrli v ljubljanski cepilni center, posredovala je policija

Vlada sprejela ukrepe za pospešitev cepljenja

Vlada je medtem na današnji dopisni seji določila izvajanje strategije cepljenja proti covidu-19 in sprejela ukrepe za pospešitev cepljenja. Med drugim je zadolžila ministrstvo za zdravje, da za pospešitev cepljenja takoj organizira večje število mobilnih ekip, ki bodo cepljenje izvajale na različnih mestih, da se cepivo in možnost cepljenja približata vsem prebivalcem.

Prav tako mora ministrstvo zadolžiti vse izvajalce cepljenja, da takoj zagotovijo dovolj terminov za cepljenje vsem zainteresiranim osebam brez predhodnega naročanja ter možnost izbire vrste cepiva. Cepljenim je treba tudi takoj zagotoviti enostavno in brezplačno pridobitev potrdila o cepljenju. Poleg tega je vlada ministrstvu naložila, naj izvede dodatne aktivnosti za promocijo cepljenja med zaposlenimi v zdravstvu.

Cepljenje v Kanadi
Novice Kje se lahko brez naročanja spet cepite proti covid-19; poglejte, koliko cepiva imajo in katerega
Ne spreglejte