SiolNET. Novice Slovenija
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Odpadna embalaža pijač prinaša ugodnosti. Preverite, katere!

Oglasno sporočilo

 

"Recikliraj me. Podari mi novo življenje." To je geslo pilotnega projekta zbiranja odpadne embalaže pijač, s katerim Coca-Cola v Sloveniji stopa nov korak v smeri vizije sveta brez odpadkov. Želite sodelovati? Prinesite plastenke ali pločevinke pijač katerekoli znamke v izbrane hipermarkete Mercator po vsej Sloveniji, prejmite dodatne pike na svojo kartico Mercator Pika in sodelujte v nagradni igri za električne skiroje!

Coca-Cola v Sloveniji izvaja pilotni projekt zbiranja odpadnih plastenk in pločevink pijač. | Foto: Coca-Cola v Sloveniji izvaja pilotni projekt zbiranja odpadnih plastenk in pločevink pijač.

K uresničitvi vizije sveta brez odpadkov pripomoremo vsi

Coca-Cola HBC je vodilno podjetje za proizvodnjo pijač na področju trajnostnega poslovanja. S celovitim večletnim programom Svet brez odpadkov v podjetju ponujajo in iščejo rešitve za izzive, povezane z embalažo. V Sloveniji želijo opozoriti na pomen odgovornega ravnanja in pravilnega odlaganja embalaže pijač. S tem namenom so zasnovali pilotni projekt 'Recikliraj me. Podari mi novo življenje.' Z njim želijo dokazati, da lahko v skupnih prizadevanjih dosežemo pravilno odlaganje embalaže in ji omogočimo novo življenje. Partner pilotnega projekta je podjetje Slopak, ki skrbi za ustrezno ravnanje z zbrano odpadno embalažo pijač. Dodana vrednost projekta se kaže tudi skozi sodelovanje z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez, saj bo zbrana embalaža pijač iz pilotnega projekta zaživela v obliki posebne serije izdelkov za Olimpijski festival evropske mladine (OFEM 2023).

S pilotnim projektom preizkušajo pripravljenost potrošnikov v Sloveniji za vračanje pločevink in plastenk na prodajna mesta. S tem je na preizkusu tudi pripravljenost na predvideno uvedbo depozitnega sistema po vzoru 12 evropskih držav, kjer je ta sistem že uspešno uveden (Hrvaška, Danska, Estonija, Finska, Nemčija, Islandija, Litva, Nizozemska, Norveška, Švedska, Slovaška in Latvija), družba Coca-Cola HBC pa je v njegovo izvajanje uspešno vključena. Uvedba depozitnega sistema naj bi omogočila učinkovitejše ločeno zbiranje plastenk in s tem pripomogla k čistejšemu okolju. Depozitni sistem sledi zahtevam EU-direktive, ki države članice zavezuje, da do leta 2025 zberejo 77 odstotkov odpadnih plastenk pijač, do leta 2029 pa ta delež povečajo na 90 odstotkov.

Z oddajo odpadne embalaže pijač ob sobotah pridobite dodatne pike

Ob oddaji embalaže potrošniki prejmejo kupon za dodatne pike, ki se pripišejo na kartico Mercator Pika. | Foto: Ob oddaji embalaže potrošniki prejmejo kupon za dodatne pike, ki se pripišejo na kartico Mercator Pika.

Pod okriljem pilotnega projekta lahko potrošniki vse do 12. novembra 2022 oddate katerokoli odpadno embalažo plastenk ali pločevink pijač v izbranih 15 hipermarketih Mercator: Brežice, Celje, Domžale, Kamnik, Koper, Kranj Primskovo, Ljubljana Rudnik, Ljubljana Šiška, Ljubljana Šmartinska, Maribor Pobrežje, Maribor Tabor II, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto Bršljin in Velenje.

Potrošniki lahko v izbranih hipermarketih Mercator oddajo odpadno embalažo plastenk ali pločevink pijač vse do 12. novembra 2022. | Foto: Potrošniki lahko v izbranih hipermarketih Mercator oddajo odpadno embalažo plastenk ali pločevink pijač vse do 12. novembra 2022.

Odpadno embalažo lahko oddate v nameščene zbirnike pri vhodih v navedene hipermarkete vsako soboto med 10. in 18. uro. Za svojo dobro prakso boste nagrajeni, saj boste ob oddaji embalaže prejeli kupon za dodatne pike, ki se pripišejo na kartico Mercator Pika. Kupon za dodatne pike lahko izkoristite pri prvem nakupu vse do 16. novembra 2022. Ob unovčitvi kupona za pripis pik pa dodatno prejmete še kupon za sodelovanje v SMS nagradni igri in se potegujete za enega od 15 električnih skirojev.

Več o projektu in nagradni igri preberite tukaj.

Naročnik oglasnega sporočila je Coca-Cola HBC Slovenija d.o.o.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin