Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2011,
15.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SLS

Sreda, 13. 4. 2011, 15.29

8 let

Odbor za notranjo politiko "gladko zavrnil" sklepe SLS v zvezi z bulmastifi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbor za notranjo politiko je zavrnil vse tri sklepe, ki jih je v zvezi z afero bulmastifi predlagal SLS.

Tako odbor med drugim ne bo zahteval, da pravosodno ministrstvo predstavi natančno poročilo o vzrokih za zavrženje kazenskih ovadb. Poslanec Gvido Kres je zaradi "gladko zavrnjenih sklepov" v imenu SLS izrazil razočaranje.

Zavrnili sklep o poročilu notranjega ministrstva Člani odbora so prav tako zavrnili predlog sklepa, naj notranje ministrstvo v roku enega meseca natančno poroča o vseh izvedenih postopkih in ugotovitvah policije v zvezi s tem primerom, od vrnitve psov do tragedije na Oražnovi ulici v Ljubljani februarja lani.

Prav tako odbor od kmetijskega ministrstva ne bo zahteval predstavitve rezultatov revizije v primeru postopkov vračanja bulmastifov.

Govora je bilo o obstoju dveh pravnih držav Kres je po glasovanju izpostavil, da so v gradivu opozarjali na vse nepravilnosti in obstoj dveh pravnih držav, vendar sedaj niso stopili niti korak naprej. Prav tako je Kres še dejal, da ga čudi, da nihče od preiskovalcev ni stopil v stik s katero od oseb, ki so opozarjale na dodatne informacije v zvezi s to afero.

Na nadaljevanje seje odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje je prišel tudi predstavnik tožilstva. Vrhovni državni tožilec Aleš Butala je razložil, da tožilstvo doslej ni prihajalo na seje odbora, ker so postopki še odprti, danes pa so se le odločili priti, da podajo informacije o sedanji situaciji.

Po njegovih besedah zadevo obravnavata dve tožilski enoti. Specializirani oddelek na vrhovnem tožilstvu obravnava sume kaznivih dejanj uradnih oseb s policijskimi pooblastili, ljubljansko okrožno tožilstvo pa sume kaznivih dejanj, ki naj bi jih storile druge osebe.

Do sedaj je bila podana ovadba zoper sodnika v zvezi s sodnim odločanjem, je dejal Butala, vendar tožilstvo o tej ovadbi še ni odločilo. Nadaljeval je, da ljubljansko okrajno sodišče dve osebi preiskuje zaradi suma ponarejanja listin in krive ovadbe, zoper nekdanjo javno uslužbenko pa je bil že vložen obtožni predlog zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Znano je sicer, da gre v tem primeru za nekdanjo državno sekretarko na kmetijskem ministrstvu Sonjo Bukovec.

Ne spreglejte