SiolNET. Novice Slovenija
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obnova vodovoda na onkologiji: Tožilstvo zavrglo ovadbo zoper Štularja

0,33

termometer

Tadej Štular
Tožilstvo je zavrglo ovadbo zoper nekdanjega vodjo investicij na ministrstvu za zdravje Tadeja Štularja.

Specializirano državno tožilstvo je zavrglo ovadbo Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana zoper nekdanjega vodjo investicij na ministrstvu za zdravje Tadeja Štularja, so sporočili z ministrstva za zdravje. OI je Štularju očital zlorabo položaja in pridobitev premoženjske koristi podjetju Kovinar Kočevje in podizvajalcema pri obnovi vodovoda.

Maja 2014 se je na onkološkem inštitutu začela obnova vodovoda, ki so jo spremljali sumi o številnih nepravilnostih. Razpis za obnovo vodovoda na inštitutu naj bi namreč na ministrstvu za zdravje priredili za točno določenega izvajalca, podjetje Kovinar Kočevje, pri čemer naj bi država obnovo preplačala za približno dva milijona evrov.

zdravnik halja Novice Zaradi korupcije tožilstvo vložilo obtožnico zoper več zdravnikov #video

Ovadba je Štularja bremenila suma zlorabe položaja

Na OI so zaradi tega na tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper Tadeja Štularja, ki je kot takratni vodja sektorja za investicije in javna naročila na ministrstvu vodil postopek javnega naročanja in sklenitve pogodbe za obnovo vodovoda.

Ovadba ga je bremenila suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, pri čemer naj bi podjetju Kovinar Kočevje in dvema njegovima podizvajalcema, družbama Medicoengineering in Gradia, pridobil tudi veliko protipravno premoženjsko korist v višini najmanj 2,1 milijona evrov.

Septembra 2014 je Nacionalni preiskovalni urad v zvezi z zadevo opravil več hišnih preiskav. Po takratnih neuradnih informacijah medijev sta bila glavna osumljenca v kriminalistični preiskavi Štular Tanja Frantar Zabret iz Medicoengineeringa in njen partner Igor Zabret.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin