Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 3. 2020,
19.16

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Koronavirus nakupovanje trgovina

Torek, 24. 3. 2020, 19.16

4 leta

Obisk trgovine ni bil še nikoli tako neobičajen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Zaradi izrednih okoliščin je naše gibanje zunaj domov v teh dneh večinoma omejeno na le nujne opravke. Eden izmed teh je zagotovo nakupovanje hrane, ključna vprašanja pa so, kako iti v trgovino, da s tem čim manj ogrožamo trgovce in sebe, ter kako so trgovine poskrbele za varnost in kako obratujejo večja nakupovalna središča.

trgovine
Novice Novo glede obratovanja trgovin: odprte bodo najmanj do 18. ure

Z zaščitnimi ukrepi so pohiteli tudi trgovci: v manj kot tednu dni so na blagajnah postavili nova pleksi stekla, ponekod je dodatno razkuževanje rok omogočeno že pred trgovinami, obvezna je varnostna razdalja. 

Ozaveščanje kupcev je v tem obdobju ključno

Trgovine po državi na različne načine izvajajo ukrepe, da bi preprečile pretesne stike kupcev. Že v skoraj vseh poslovalnicah trgovin vas bo na blagajni presenetil zamaskirani zaposleni za pleksi steklom, opozorilni napisi pa vas bodo spremljali na vsakem koraku.

Vse trgovine so poskrbele za dodatno varnost zaposlenih in kupcev. V Hoferju pa varnostno razdaljo ohranjajo tudi z obvezno uporabo vozičkov, ki so preračunani na maksimalno število ljudi v trgovini.

nakupovalni voziček
Novice Trgovine skoraj prazne, na spletu "gneča" #video

Priporočila ob nakupovanju

Prvi korak je, da se pripravimo na nakup, saj bomo tako v trgovini manj časa. Pred trgovino počakajte v vrsti, razkužite si roke in prevzemite razkuženi voziček. Pomembno je, da se držite nakupovalnega seznama in opravite hiter nakup brez nepotrebnega dotikanja.

Na blagajni upoštevajte varnostno razdaljo, za plačilo, če je le mogoče, uporabite brezstično kartico. Da ne bo stika s prodajalcem, izdelke v vrečko zložite na zlagalni polici, ob odhodu in prihodu v dom pa upoštevajte higienska pravila.

V Hoferju so naredili še korak naprej, saj kupca pri vsaki poslovalnici pričaka oseba, ki pred vami razkuži roke in voziček. Delo opravljajo mladi prek študentskega servisa, za delo pa so plačani več kot 10 evrov na uro.

V nakupovalnem središču Citypark pa imajo medtem izpeljano ograjeno pot, ki vodi samo do osnovnih trgovin, enako je stanje v Supernovi. Na vhodu v nakupovalno središče ne izvajajo posebnih pregledov oziroma razkuževanja obiskovalcev. Dodatni varnostniki so navzoči, a ob vhodu odprtih trgovin, kjer pa se izvajajo protokoli posameznega podjetja.

Avstrija trgovina
Novice Trgovine zaradi koronavirusa spreminjajo delovni čas
Ne spreglejte