Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 4. 2014,
14.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

prvi maj

Sreda, 30. 4. 2014, 14.35

8 let

Ob prazniku dela po Sloveniji številne prireditve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po kresovanjih na predvečer praznika dela se bodo 1. maja po vsej državi zvrstile številne tradicionalne prireditve z zabavnim programom in govori sindikalnih predstavnikov.

Predsednik države v Bovcu Predsednik države Borut Pahor bo slavnostni govorec na otvoritvi nove letališke infrastrukture Letališča Bovec ter obeležitvi 10. obletnice vstopa Slovenije v Evropsko unijo (11.00).

Alenka Bratušek na Javorici Predsednica vlade Alenka Bratušek bo slavnostna govornica na prvomajskem srečanju občine Šentjernej na Javorici (11.00). V tej občini bodo prireditev v organizaciji Zveze delavskih sindikatov Slovenije pripravili še v Miklavžu na Gorjancih (12.00).

Na Dolenjskem in v Posavju bodo prireditve ob prazniku dela še v Mirni, kjer bo govornica izvršna sekretarka ZSSS Lučka Böhm (11.00), v Planini nad Podbočjem v občini Krško bo zbrane nagovorila Tamara Vonta, državna sekretarka in vodja urada za narodnosti (11.00), na praznovanju na Lisci v občini Sevnica pa Anton Rozman, generalni sekretar Sindikata tekstilne in usnjarsko-predelovalne industrije Slovenije (11.00).

Zoran Janković na Rožniku Na Rožniku, kjer bo ob kresovanju živahno do poznih jutranjih ur, se bo po jutranji budnici v Ljubljani prireditev nadaljevala že dopoldan (10.30) s tradicionalnim prvomajskim srečanjem, na katerem bo slavnostni govornik ljubljanski župan Zoran Janković.

Varuhinja za človekove pravice na Joštu nad Kranjem Osrednje tradicionalno prvomajsko praznovanje na Gorenjskem, ki ga pripravlja svet gorenjskih sindikatov, je zadnjih nekaj let na Sv. Joštu nad Kranjem, tam pa bo osrednja govornica varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer (11.00).

Območna organizacija ZSSS Gorenjske v tej regiji prireditve pripravlja še v Pristavi nad Javorniškim rovtom, v občini Jesenice, kjer bo govornica izvršna sekretarka ZSSS Andreja Poje (11.00) ter na Križni gori v občini Škofja Loka, kjer bo spregovoril predsednik območnega odbora SUS Anton Stražišar (11.00).

Igor Lukšič na Hlevišah Tradicionalna prvomajska srečanja bodo tudi na Primorskem. Na prireditvi v Hlevišah v občini Idrija v organizaciji območne organizacije SD Idrija-Cerkno bo govornik predsednik SD Igor Lukšič (15.00).Ob isti uri pa se bodo udeleženci zbrali tudi na prireditvi v Opatjem selu v občini Miren-Kostanjevica, kjer bo govornik izvršni sekretar ZSSS Pavle Vrhovec.

Živahno tudi v Savinjski, Podravju, na Koroškem in v Pomurju Na Celjskem je vsako leto ena večjih prireditev na Celjski koči nad Celjem, kjer bo letos govornica izvršna sekretarka ZSSS Staša Pernat Lesjak (10.00).

Prvomajsko srečanje območne organizacije ZSSS Podravja in Koroške bo na Kremžarjevem vrhu v občini Slovenj Gradec, kjer bo spregovoril izvršni sekretar ZSSS Goran Lukič (11.00). Na Koroškem pa bo prvomajsko srečanje še na mestnem štadionu v Mežici, na katerem bo govornik predsednik SKEI Konference sindikata Rudnik Mežica Vili Novak (13.00).

Za poznopopoldansko prvomajsko srečanje pa so se odločili v Pomurju, saj bodo v mestnem parku v Murski Soboti prireditev pripravili ob 18. uri, govornik pa bo izvršni sekretar ZSSS Andrej Zorko.

Ne spreglejte