SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob dnevu Zemlje začetek že četrte akcije kolesarskih trojk

4

termometer

 | Foto:
S kolesarjenjem v trojkah po svojih vsakodnevnih poteh do boljšega okolja in bolj zdravega življenja.

Letos že četrto leto zapored, tokrat od 22. aprila vse tja do 23. maja, organizator društvo Urbani premiki v sodelovanju z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije in Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. V troje primer dobre evropske prakse na področju mobilnosti Letošnji pokrovitelj akcije v troje, ki je bila uvrščena med primere dobre evropske prakse na področju mobilnosti Do the right mix, na katero se lahko v kolo zaljubljani kolesarji še vedno prijavijo do 8. maja na spletnem naslovu www.vtroje.si, je veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske, lani pa je bil pokrovitelj avstrijsko veleposlaništvo pri nas.

Namen akcije ni rekreativno kolesarjenje, ampak …

Namen akcije, kot pravijo organizatorji, ne vključuje rekreativnega kolesarjenja, temveč se usmerja zlasti v uporabo kolesa kot do okolja in zdravja prijaznega prevoznega sredstva v namen večje mobilnosti, ki je v zdajšnjem življenjskem ritmu vse bolj pomembna.

Kolesarji ne skrbijo le za okolje, ampak tudi za svoje zdravje!

Akcija, ki se bo končala 23. maja, je lahko po mnenju številnih prepričanih kolesarjev zanimiva alternativa iz več razlogov: ne povzroča izpustov CO2, v mestnih središčih je izjemno časovno učinkovita rešitev, saj se lahko kolesarji izognejo prometnim zamaškom in jim ni treba iskati parkirnega prostora, hkrati prihranijo denar za gorivo in parkirni prostor ter se lahko pripeljejo neposredno do točke, kamor so se odpravili, ob tem pa z rednim gibanjem sproti skrbijo tudi za svoje zdravje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin