SiolNET. Novice Slovenija
3,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

NSi umaknila interpelacijo zoper Asto Vrečko

3,40

termometer

Matej Tonin, kongres NSi |  | Foto: STA
Foto: STA

Iz Nove Slovenije so sporočili, da poslanci iz vrst SDS niso podprli interpelacije zoper ministrico za kulturo Asto Vrečko, ki jo je Nova Slovenija napovedala zaradi združitve Muzeja slovenske osamosvojitve z Muzejem novejše zgodovine, poroča RTV Slovenija.

Po poročanju Televizije Slovenija so v NSi interpelacijo umaknili, saj sami nimajo dovolj podpisov. V tem mandatu imajo osem poslancev, za vložitev interpelacije pa je po poslovniku DZ potrebnih najmanj deset podpisov poslancev. NSi je pričakovala podpise poslancev SDS, a so iz SDS v četrtek sporočili, da bodo podpise posredovali takrat, ko bodo vsi poslanci NSi prispevali podpise pod interpelacijo vlade Roberta Goloba.

Vrečkova: Interpelacije se nisem bala, argumenti so bili na naši strani

Asta Vrečko je v odzivu na umik interpelacije dejala, da se je ni bala ter da so bili argumenti ves čas na strani ministrstva, očitki pa neosnovani,poroča Televizija Slovenija. "Najbolj mi je žal, da se je prejšnja vlada odločila muzej osamosvojitve ustanoviti ad hoc, brez zbirke, brez ustreznih pogojev in brez trdnih temeljev, da bi lahko zaživel."

Vrečkova je dodala, da je sicer na področju kulture vedno potrebno pozdraviti ustanavljanje novih institucij in zavodov. Žal pa ta muzej že v osnovi ni imel možnosti uspeha, saj je bil po besedah ministrice ustanovljen brez javne razprave.

V NSi pred odločitvijo čakajo na ime kandidata novega premierja

V NSi podpore interpelaciji o delu vlade ne izključujejo, do predloga pa se še ne morejo opredeliti, saj ga ne poznajo, prav tako čakajo na informacijo o tem, koga bodo v SDS ob glasovanju o konstruktivni nezaupnici vladi predlagali kot kandidata za novega predsednika vlade.

Asta Vrečko Novice NSi pripravlja interpelacijo zoper kulturno ministrico Asto Vrečko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin