Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2024,
8.49

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

Novo mesto potepuški pes

Sreda, 22. 5. 2024, 8.49

1 teden, 5 dni

Novomeščani živijo v strahu, po ulicah se potikajo potepuški psi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
Potepuški psi | Po pričevanjih krajanov Novega mesta gre za tri večje potepuške pse, ki so na Ragovem in območju Jakčeve ulice ubili nekaj mačk. | Foto Krajevna skupnost Majde Šilc Novo mesto/Facebook

Po pričevanjih krajanov Novega mesta gre za tri večje potepuške pse, ki so na Ragovem in območju Jakčeve ulice ubili nekaj mačk.

Foto: Krajevna skupnost Majde Šilc Novo mesto/Facebook

Krajani Novega mesta zadnje čase živijo v strahu, saj se po njihovih soseskah potikajo potepuški psi. O tem so že obvestili policijo, ki v večernih urah patruljira po ulicah, prav tako bo skupaj z zavetiščem za male živali koordinirala odlov.

Na Facebook profilu Krajevna skupnost Majde Šilc Novo mesto krajani opozarjajo na nevarne potepuške pse, ki se sprehajajo po njihovih soseskah. Kot izhaja iz zapisov in fotografij, ki so jih posneli, gre za tri večje pse. 

Psi se potikajo po ulicah in vrtovih hiš, na Ragovem in območju Jakčeve ulice so ubili nekaj mačk, je v objavi zapisal Avgust Vrščaj, predsednik varnostnega sosveta krajevne skupnosti, ki sokrajane opozarja, naj bodo še posebej previdni pri sprehodih po gozdu. 

Z dogajanjem je policija seznanjena in zvečer patruljira po ulicah, z zavetiščem za male živali pa naj bi sodelovala tudi pri odlovu, ki ga sicer še ni bilo. Na novomeški policijski upravi smo preverili, kaj se dogaja s potepuškimi psi in kako bodo ukrepali.

Kot so za Siol.net pojasnili na policiji, so v zadnjem mesecu prejeli več obvestil občanov o pojavu potepuških psov na območju Novega mesta, v KS Žabja vas in KS Majde Šilc. 

"Ob vsakem obvestilu občanov se policisti odzovejo, preverijo okoliščine, o ugotovitvah obveščajo pristojne službe in jih pozivajo k ukrepanju oziroma odlovu psov. O pojavu potepuških psov so policisti seznanjali Mestno občino Novo mesto, pristojno zavetišče in Območni urad Novo mesto Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Do tega trenutka nismo bili obveščeni o morebitnem uspešnem odlovu psov," so zapisali na policiji. 

GRS Tržič
Novice Kuža ujet na brežini, na pomoč priskočili gorski reševalci
kraški ovčar
Novice V čast edine slovenske avtohtone pasme psov tudi nagovor predsednice #video
Ne spreglejte