SiolNET. Novice Slovenija
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Novi predsednik Rdečega križa Slovenije je Dušan Keber

0,38

termometer

Dušan keber
Foto: Ana Kovač

Dušan Keber je novi predsednik Rdečega križa Slovenije. Na glasovanju za prvega moža največje humanitarne organizacije je premagal zdravnika Vladimirja Toplerja in strojnega inženirja Božidarja Resnika.

Dušan Keber je javnosti najbolj poznan po tem, da je bil med letoma 2000 in 2004 minister za zdravje.

"Danes, ko proslavljamo 150-letnico, ko proslavljamo še druge dogodke, je zame še dodatno veselje, da sem lahko tukaj, tudi vzdušje, ki ga doživljam med ljudmi, ki delajo dobro za druge ljudi, je v resnici eno lepših občutij, ki jih ima lahko človek," je poudaril Keber.

Rdeči križ Slovenije je novega predsednika iskal po tem, ko je februarja s položaja odstopila Nataša Pirc Musar, ki je vodenje RKS prevzela konec junija lani po smrti predsednika RKS Franca Koširja decembra 2014.

Novoizvoljeni predsednik bo funkcijo opravljal do leta 2019, ko poteče štiriletni mandat, ki se je začel junija lani. Kandidat za predsednika RKS, ki je sicer častna funkcija, mora imeti visokošolsko izobrazbo, deset let izkušenj na podobnih delovnih mestih in poznati humanitarno dejavnost v Sloveniji ali sodelovati na tem področju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin