Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 8. 2020,
9.55

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

10

Natisni članek

Slovenija Koronavirus

Torek, 25. 8. 2020, 9.55

3 leta, 8 mesecev

Novi podatki: v ponedeljek potrdili 21 novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

10

koronavirus covid test | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Sloveniji so v ponedeljek opravili 1.370 testov na novi koronavirus in potrdili 21 okužb. Umrl ni noben bolnik z boleznijo covid-19. Na zdravljenju v bolnišnicah je 17 bolnikov, od tega nihče na intenzivni negi. Dva bolnika so odpustili iz bolnišnice.

V Sloveniji smo okužbo z novim koronavirusom do danes potrdili pri 2.686 ljudeh, od začetka epidemije pa je skupaj umrlo 133 ljudi. Trenutno je pri nas 414 aktivnih okužb.

Med okuženimi tudi dva otroka

Med okužbami, ki so jih potrdili včeraj, sta tudi dva otroka med 5. in 14. letom. Največ okužb, po tri, so včeraj potrdili v Ljubljani in Velikih Laščah. Po dve okužbi so potrdili v Laškem, Vipavi in Dravogradu, po eno okužbo pa v naslednjih občinah: Celje, Novo mesto, Šentjur, Nova Gorica, Ravne na Koroškem, Sevnica, Idrija, Mirna Peč in Velika Polana, kažejo podatki sledilnika covid-19.

Podžupan Občine Dravograd Anton Preksavec je na Facebooku zapisal, da imajo v njihovi občini dve novi okužbi, in sicer gre za okužbo v Koroškem domu starostnikov in okužbo povezane osebe. "Vse ustrezne institucije izvajajo potrebne ukrepe za čimprejšnjo zamejitev okužb," je zapisal, piše STA.

Pretekli teden večji skok okužb

V nedeljo so v Sloveniji okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 14 ljudeh, a je bilo opravljenih tudi precej manj testov, le 543. V soboto je bilo potrjenih 34 novih okužb. 

Največ okužb so sicer v zadnjem tednu potrdili v sredo in petek, in sicer 43. Toliko okuženih v enem dnevu smo imeli v Sloveniji nazadnje 3. aprila, le nekaj tednov po tem, ko smo tudi pri nas potrdili prvi primer in sprejeli stroge ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. 

Minuli teden so v Sloveniji potrdili skupaj 236 novih okužb z novim koronavirusom, kar je 62 več kot teden pred tem. Umrli so štirje bolniki s covidom-19, skupaj doslej 133. V bolnišnici se je konec tedna zdravilo 17 bolnikov s covidom-19, kar je nekoliko manj kot prejšnji teden. (STA)
 

 

Ne spreglejte