Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 11. 2020,
9.15

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

52

Natisni članek

virus Slovenija Koronavirus COVID-19

Ponedeljek, 16. 11. 2020, 9.15

3 leta, 5 mesecev

Novi podatki: tudi v nedeljo veliko število smrtnih žrtev covid-19 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

52

V Sloveniji so v nedeljo ob 1.792 opravljenih testih potrdili 501 okužbo z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je znašal 27,96 odstotka. V nedeljo je za boleznijo covid-19 umrlo še 34 bolnikov, skupaj pa že 831. V bolnišnicah se po okužbi zdravi 1.264 bolnikov z boleznijo covid-19, od tega 207 na intenzivni negi. Iz bolnišnic je bilo v nedeljo odpuščenih 38 ljudi, je prek Twitterja sporočila vlada.

V soboto so ob 3.563 testih potrdili 920 okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 25,82 odstotka opravljenih testov. V nedeljo je bilo opravljenih 1.792 testov in bila potrjena 501 okužba, delež pozitivnih testov pa je znašal 27,96 odstotka. Za boleznijo covid-19 je umrlo še 34 bolnikov, od začetka epidemija pa že 831.

 

Do zdaj so pri nas skupaj opravili 442.647 testov in potrdili 55.543 okužb s covid-19. V državi je trenutno aktivnih 19.325 okužb, kažejo podatki sledilnika za covid-19. 14-dnevna pojavnost okužb na sto tisoč prebivalcev znaša 922 okužb. V bolnišnicah se po okužbi zdravi 1.264 bolnikov, od tega 207 na intenzivnih enotah. S pomočjo medicinskih ventilatorjev diha 150 bolnikov. V nedeljo je bilo iz bolnišnic odpuščenih 38 ljudi.

Infekcijska klinika
Novice Poglejte, kaj so našli v odpadni vodi infekcijske klinike

Največ novih okužb v Kočevju, sledi Ljubljana

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je na vladni novinarski konferenci povedal, da je bilo največ novih okužb v nedeljo v Kočevju, in sicer 44, na drugem mestu je Ljubljana z 39 novimi okužbami. V Preddvoru so potrdili 18, v Radovljici 16, v Domžalah deset, v Izoli deset, na Prevaljah 18, v Slovenj Gradcu 14, v Slovenski Bistrici pa enajst novih okužb.

"Okužbe v Kočevju, Preddvoru in na Prevaljah so predvsem posledica vdorov virusa v domove starejših občanov. V Domu starejših na Fari na Prevaljah so zaznali 13 novih okužb pri stanovalcih. Skupaj so pri stanovalcih potrdili 31, pri zaposlenih pa sedem okužb. V Domu starejših občanov Kočevje imajo 32 novih okužb, v rdeči coni je trenutno 77 stanovalcev," je pojasnil Kacin.

Vladni govorec Jelko Kacin je povedal, da se razmere v državi še naprej umirjajo, a dodal, da padanje okužb na dnevni ravni še vedno poteka prepočasi. | Foto: STA , Vladni govorec Jelko Kacin je povedal, da se razmere v državi še naprej umirjajo, a dodal, da padanje okužb na dnevni ravni še vedno poteka prepočasi. Foto: STA ,

Število okuženih v posamezni regiji v zadnjih 14 dnevih na sto tisoč prebivalcev kaže, da na Gorenjskem število okužb še naprej hitro pada in se je spustilo na 1.237, medtem ko je število okužb v Pomurju naraslo na 1.626. Pomurje je po besedah Kacina trenutno najbolj prizadeta regija v državi, najmanj oziroma le 410 okužb na sto tisoč prebivalcev pa imajo v obalno-kraški regiji.

Kacin: Vrh smo že dosegli

Razmere v državi se sicer po navedbah Kacina še naprej umirjajo. Faktor širjenja trenutno znaša 0,93, kar pomeni, da deset okuženih še vedno okuži nekaj več kot devet ljudi. "Umirjanje razmer in padanje okužb na dnevni ravni pa še vedno poteka prepočasi. Epidemiološke razmere ostajajo resne, tudi število ljudi, ki potrebuje bolnišnično oskrbo, ostaja visoko," je dejal Kacin.

Število na novo odkritih okužb v zadnjih 14 dnevih na sto tisoč prebivalcev Slovenije pa po navedbah vladnega govorca kaže, da smo v Sloveniji vrh drugega vala epidemije že dosegli. Številke dnevno okuženih kažejo, da se je zaradi okužb v zadnjih štirih dneh padec krivulje upočasnil oziroma da se krivulja izravnava, poroča STA.

Novogoriška bolnišnica: Na navadnem oddelku 27, na intenzivni negi pa sedem bolnikov

Vršilec dolžnosti predstojnika urgentnega centra Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica Erik Sedevčič je pojasnil, da je bilo v novogoriški bolnišnici danes na navadnem oddelku hospitaliziranih 27, na oddelku za intenzivno terapijo pa sedem bolnikov. "Svojo redno dejavnost smo zagotavljali do konca oktobra. Zdaj, zaradi višje sile, to več ni mogoče. Urgentni center deluje kot vedno in ne bomo zavrnili nobenega urgentnega pacienta," je poudaril Sedevčič.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19
Novice V soboto delež pozitivnih testov za odtenek manjši

V celjski bolnišnici postelje skoraj v celoti zasedene

V celjski bolnišnici so skoraj vse covidne bolnišnične postelje zasedene. Zjutraj je bilo na 122 navadnih covidnih posteljah hospitaliziranih 122 bolnikov s covid-19, na 20 intenzivnih posteljah pa je še 19 covidnih bolnikov. Od 1. oktobra pa do nedelje je umrlo 86 covidnih bolnikov, so za STA danes povedali v celjski bolnišnici. V nedeljo je bilo z novim koronavirusom okuženih 177 zdravstvenih delavcev celjske bolnišnice, in sicer 34 zdravnikov, 73 diplomiranih medicinskih sester in 70 srednjih medicinskih sester. Še dodatnih 55 zdravstvenih delavcev pa je v karanteni.

Ne spreglejte