Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 6. 2021,
20.32

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

6

Natisni članek

turizem hotel sproščanje COVID-19 Koronavirus

Ponedeljek, 7. 6. 2021, 20.32

2 leti, 10 mesecev

Prihajajo lepši časi za slovenski turizem? Spet dovoljena večja zasedenost nastanitev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

6

Primež epidemije še naprej popušča, z današnjim dnem so se dodatno zrahljale nekatere omejitve. Predvsem bodo nova sproščanja občutili v turizmu, kjer je po novem dovoljena večja zasedenost nastanitev.
 

Večji hotelski obrati lahko ponudijo do tri četrtine vseh sob, manjši pa do 45 sob. 75-odstotno so lahko od danes zasedeni tudi bazeni, savne in masažni centri, obiščete jih lahko pod tako imenovanim PCT-pogojem. Večja udeležba je dovoljena tudi na kulturnih, športnih in kongresnih dogodkih. Polno pa so lahko zasedeni tudi sedeži na avtobusih.

maska, trgovina
Novice Nova sproščanja: spremembe v trgovinah, nastanitvah ...

Pod pogojem PCT lahko po novem obiščemo tudi bazene, savne in masažne centre, ki so lahko odslej 75-odstotno zasedeni. Trenutno kopališča še čakajo na morebitna posodobljena navodila NIJZ saj so trenutno v veljavi pogoji še iz lanskega leta, s posodobitvijo pa bi si želeli še kakšne sprostitve več. 75-odstotna zasedenost je odslej dovoljena tudi v hotelih, ki imajo več kot 60 sob, medtem ko je v manjših lahko zasedenih do 45 sob. 

Predsednik Združenja hotelirjev Slovenije Gregor Jamnik ob tem opozarja, da smo zaradi strožjih omejitev, med katere ob omejevanju zasedenosti spadajo tudi prostorske težave zaradi predpisane varnostne razdalje, kot v sosednjih turističnih deželah na trgu manj konkurenčni: "Obeti so izjemno negotovi ravno zaradi naštetih omejitev, zaradi slabšega položaja Slovenije v primerjavi z regijo, obeti so negotovi, ker še vedno potrebujemo teste, ker so še vedno velike omejitve pri prehajanju meja."

odprtje teras Ljubljana lokali bar terasa
Novice Nov poziv gostincev in turističnih delavcev: testirali bi tudi slino in odvzeli bris iz grla

K negativnemu predznaku za okrevanje slovenskega turizma pripomore tudi evropska lestvica, na kateri je Slovenija še vedno rdeča, medtem ko so vse naše sosednje dežele že postale oranžne. Po mesecih agonije lahko končno lažje zadihajo tudi prireditelji kulturnih dogodkov. Tudi ti so lahko po novem zasedeni do 75-odstotno, obiskovalci pa morajo izpolnjevati pogoje PCT.

Testiranje na covid-19
Novice Toliko okužb so potrdili v nedeljo

 
Ne spreglejte