SiolNET. Novice Slovenija
1,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prihajajo lepši časi za slovenski turizem? Spet dovoljena večja zasedenost nastanitev #video

1,64

termometer

Primež epidemije še naprej popušča, z današnjim dnem so se dodatno zrahljale nekatere omejitve. Predvsem bodo nova sproščanja občutili v turizmu, kjer je po novem dovoljena večja zasedenost nastanitev.
 

Večji hotelski obrati lahko ponudijo do tri četrtine vseh sob, manjši pa do 45 sob. 75-odstotno so lahko od danes zasedeni tudi bazeni, savne in masažni centri, obiščete jih lahko pod tako imenovanim PCT-pogojem. Večja udeležba je dovoljena tudi na kulturnih, športnih in kongresnih dogodkih. Polno pa so lahko zasedeni tudi sedeži na avtobusih.

maska, trgovina Novice Nova sproščanja: spremembe v trgovinah, nastanitvah ...

Pod pogojem PCT lahko po novem obiščemo tudi bazene, savne in masažne centre, ki so lahko odslej 75-odstotno zasedeni. Trenutno kopališča še čakajo na morebitna posodobljena navodila NIJZ saj so trenutno v veljavi pogoji še iz lanskega leta, s posodobitvijo pa bi si želeli še kakšne sprostitve več. 75-odstotna zasedenost je odslej dovoljena tudi v hotelih, ki imajo več kot 60 sob, medtem ko je v manjših lahko zasedenih do 45 sob. 

Predsednik Združenja hotelirjev Slovenije Gregor Jamnik ob tem opozarja, da smo zaradi strožjih omejitev, med katere ob omejevanju zasedenosti spadajo tudi prostorske težave zaradi predpisane varnostne razdalje, kot v sosednjih turističnih deželah na trgu manj konkurenčni: "Obeti so izjemno negotovi ravno zaradi naštetih omejitev, zaradi slabšega položaja Slovenije v primerjavi z regijo, obeti so negotovi, ker še vedno potrebujemo teste, ker so še vedno velike omejitve pri prehajanju meja."

odprtje teras Ljubljana lokali bar terasa Novice Nov poziv gostincev in turističnih delavcev: testirali bi tudi slino in odvzeli bris iz grla

K negativnemu predznaku za okrevanje slovenskega turizma pripomore tudi evropska lestvica, na kateri je Slovenija še vedno rdeča, medtem ko so vse naše sosednje dežele že postale oranžne. Po mesecih agonije lahko končno lažje zadihajo tudi prireditelji kulturnih dogodkov. Tudi ti so lahko po novem zasedeni do 75-odstotno, obiskovalci pa morajo izpolnjevati pogoje PCT.

Zemljevid covid-19 Novice Toliko okužb so potrdili v nedeljo
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin