SiolNET. Novice Slovenija
1,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova sproščanja: spremembe v trgovinah, nastanitvah ...

1,11

termometer

maska, trgovina
Foto: Reuters

Vlada je z današnjim dnem sprostila nekatere ukrepe na področju izvajanja dimnikarskih storitev, gradbenih del in kongresne dejavnosti. Zrahljala je omejitve pri ponujanju nastanitev in pri predpisanem zagotavljanju prostora na stranko v trgovskih centrih.

Izvajanje kongresne dejavnosti je še naprej omejeno s pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani), tako za zaposlene kot tudi za obiskovalce. Ne velja pa več omejitev na polovično zasedenost zmogljivosti fiksnih sedišč, zdaj je dovoljena 75-odstotna zasedenost.

Na odprtih površinah, kjer ni fiksnih sedišč, mora biti med postavljenimi sedeži najmanj en meter razdalje. Medosebna razdalja med osebami, ki niso na sediščih, mora biti najmanj 1,5 metra, razen če gre za osebe iz istega gospodinjstva.

Vlada je z današnjim dnem zrahljala omejitve pri ponujanju nastanitev. Obrati do 60 nastanitvenih enot lahko ponujajo nastanitvene storitve do 45 enot. Nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko ponujajo storitve do 75 odstotkov zasedenosti nastanitvenega obrata, kar velja tudi za kampe.

maske razkužilo koronavirus blago Novice V soboto je bilo potrjenih toliko okužb

Spremembe tudi pri hrani in v trgovskih centrih

Novost je dostopnost bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Ta pogoj morajo izpolnjevati tudi zaposleni. Zasedenost razpoložljivih zmogljivosti je omejena na 75 odstotkov.

Vlada je ukinila prepoved uživanja hrane in pijače pri osebnem prevzemu na prevzemnih mestih. Trgovski centri pa morajo po novem na posamezno stranko zagotavljati deset kvadratnih metrov, ne pa več 20 kvadratnih metrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin