SiolNET. Novice Slovenija
2,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov upor zapornikov, tokrat na Dobu

2,85

termometer

zapor Dob
Foto: Matej Povše

V zaporu na Dobu se je danes na dvorišču uprlo devet zapornikov. Ob popoldanskem sprehodu so splezali na cevi toplovoda, so potrdili na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Po ukazu so se obsojenci vrnili, uporaba prisilnih sredstev ni bila potrebna.

Zaporniki na posebnem oddelku zaprtega dela zapora na Dobu naj bi se uprli zaradi nekaterih neizpolnjenih obljub, da se bodo razmere izboljšale, poročajo Primorske novice na spletni strani. Gre za begosumne zapornike.

Podrobnosti dogodka smo želeli preveriti na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, a nam pojasnil ni uspelo dobiti.


Preberite še:

Upor na Povšetovi. Prišle policijske okrepitve, v zraku tudi dron. #video #foto
Uprava: Ni šlo za organiziran upor, pač pa za upor ene osebe #video


Že v petek so sicer zaporniki protestirali v ljubljanskem zaporu na Povšetovi ulici. Trije priporniki so splezali na nadstrešek ene izmed stavb, v protestu pa so se jim pridružili še preostali. Naj se vrnejo v svoje sobe, so jih pravosodni policisti uspeli prepričati šele po več urah, nekatere tudi s prisilnimi sredstvi. Tri tamkajšnje pripornike pa so po incidentu premestili v druge zapore.

Kot je v ponedeljek pojasnil generalni direktor uprave za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj, takšnih protestov ni mogoče v celoti preprečiti. Zatrdil je, da na Povšetovi ni šlo za organiziran upor, pravosodni policisti pa so ukrepali v skladu z načeloma postopnosti in sorazmernosti, saj nihče od vpletenih ni bil huje poškodovan, so še dejali.

Podržaj je v ponedeljek potrdil, da zaprti izražajo nezadovoljstvo, med drugim zaradi hrane, slabih pogojev za rekreacijo, visokih cen telefonskih pogovorov, nekoliko slabšega sprejema TV-programov, vendar je šlo v konkretnem primeru za nezadovoljstvo posameznika. "Tudi če je šlo za organiziran protest, je bila ta organizacija slaba," je še dejal Podržaj, ki je posebni komisiji naložil analizo dogodka.

Dob, zapor na Dobu Foto: Matjaž Rušt Dob, zapor na Dobu Foto: Matjaž Rušt Dob, zapor na Dobu Foto: Matjaž Rušt Dob, zapor na Dobu Foto: Matjaž Rušt

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 68
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin