Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 7. 2014,
7.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 27. 7. 2014, 7.58

8 let

Neurja povzročala škodo, zalivala kleti, podirala drevesa, strele netile požare

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Včerajšnja neurja so po Sloveniji povzročila kar nekaj nevšečnosti, danes naj bi bilo vreme bolj usmiljeno.

V poročilu včerajšnjega dogajanja so v upravi za zaščito in reševanje izpostavili naslednje nevšečnosti:

Ob 13.37 je v naselju Polje v občini Tolmin meteorna voda začela pritekati v stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Ponikve in nudili pomoč krajanom pri črpanju vode iz prostorov hiše.

Ob 15.17 se je na Zlatem polju v Kranju zaradi neurja na osebno vozilo podrlo drevo. Gasilci JZ GRS Kranj so ga razžagali in s pomočjo avtodvigala odstranili z vozila.

Ob 15.44 so v naselju Kropa, občina Radovljica, gasilci PGD Kropa odstranili drevo, ki se je prevrnilo na cestišče.

Ob 15.22 so v Bertoncljevi ulici v Kranju gasilci JZ GRS Kranj odstranili podrto drevo, ki se je podrlo na cestišče.

Ob 15.55 so na Bleiweisovi cesti v Kranju gasilci JZ GRS Kranj odstranili podrto drevo.

Okoli 14.53 je močno deževje z vetrom zajelo območje občine Ljubljane. Tako so gasilci GB Ljubljana in PGD Bizovik ob Slovenski cesti prekrili del strehe objekta, odstranili podrta drevesa na Zaloški cesti, v križišču Selanove in Urške Zatlerjeve ulice, pred vhodom v fužinski grad in v Kosovelovi ulici. V Kersnikovi ulici pa so odstranili večjo vejo, ki je ogrožala mimoidoče. Na Poti do šole so prekrili del strehe na stanovanjski hiši, na Slovenčevi cesti se je prevrnil večji kontejner za smeti, v Kurilniški ulici pa je poplavilo delovno kompresor na gradbišču.

Ob 16.11 je močan veter odkril del strehe na objektu v Triglavski ulici v Domžalah. Na kraj dogodka so odšli gasilci CPV Domžale in streho pričvrstili nazaj.

Ob 15.02 je v Sinji Gorici v občini Vrhnika meteorna voda zalila kletne prostore objekta. Gasilec PGD Sinja Gorica je pomagal izčrpati okoli tri kubične metre odvečne vode.

Ob 15.58 je močan dež zajel občino Vuzenica ter zalival ceste in kleti stanovanjskih hiš. Posredovali so gasilci PGD Vuzenica, ki so v štirih hišah iz kletnih prostorov izčrpali vodo, s protipoplavnimi vrečami zaščitili nekaj hiš, s pomočjo avtodvigala PGD Radlje ob Dravi pa s folijo zaščitili streho in dimnik večstanovanjske hiše, v katerega je udarila strela.

Ob 17.29 je v Libojah v občini Žalec meteorna voda zaradi močnega naliva poplavila lokalno cesto. Posredovali so gasilci PGD Liboje, ki so prečrpali vodo in sprali cestišče.

Ob 18.47 je na Donački gori v občini Rogatec neurje z močnim vetrom razkrilo del ostrešja stanovanjske hiše v prenovi. Posredovali so gasilci PGD Donačka gora, ki so pokrili ostrešje v velikosti okoli 200 kvadratnih metrov s folijo in izčrpali vodo iz stanovanjskih prostorov ter pomagali pri čiščenju.

Ob 18.41 so posredovali gasilci PGD Bohova in PGD Hoče na Miklavški cesti v Spodnjih Hočah, občina Hoče-Slivnica, kjer je obstalo osebno vozilo v vodi pod viaduktom. Gasilci so vozilo potegnili iz vode in ga predali vlečni službi.

Ob 19.20 je v naselju Sedlašek, občina Podlehnik, zaradi zamašenih odtokov in žlebov meteorna voda zalila podstrešje v stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Podlehnik, ki so odtoke in žlebove odmašili.

Ob 20.34 je v naselju Lancova vas, občina Videm pri Ptuju, močan veter podrl drevo, ki je poškodovalo streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Tržec so prekrili štiri kvadratne metre strehe, iz cestišča ob hiši pa odstranili podrto smreko.

Ob 20.35 je v naselju Dolane, občina Cirkulane, meteorna voda zalila garažo in shrambo v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Cirkulane so iz objekta izčrpali okoli 25 kubičnih metrov vode.

Ob 21.38 je v naselju Gorišnica v istoimenski občini meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Gorišnica, ki so manjšo količino vode izčrpali. Ob 17.29 je močno deževje zajelo občino Dravograd in zalilo cesto v Trbonjah. Posredovali so gasilci PGD Trbonje in v dogovoru s poveljnikom OŠCZ občine Dravograd na kraj napotili delovni stroj, ki je očistil prepust, zemljo s ceste in s tem sprostil promet.

Ob 17.31 je neurje z močnim dežjem zajelo občino Radlje ob Dravi. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so na Pohorski, Mariborski, na Prisoji in Harkovi ulici iz kletnih prostorov objektov črpali meteorno vodo.

Ob 17.59 je na Koroškem Selovcu v občini Ravne na Koroškem meteorna voda zalila lokalno cesto. Posredovali so delavci Komunalnega podjetja LOG.

Ob 18.29 je zaradi neurja izpadla električna energija na območju Gortine, občina Muta. Delavci Elektro Celja so napako na daljnovodu odpravili. Zaradi izpada elektrike je bilo okoli deset gospodinjstev brez električne energije.

Ob 18.37 so se v Meži v občini Dravograd zaradi neurja podrla drevesa. Gasilci PGD Dravograd so drevesa razžagali in jih odstranili.

Ob 17.29 se je v naselju Selovec, občina Dravograd, zmašil vodni prepust, voda pa je ogrožala stanovanjske objekte. Gasilci PGD Šentjanž so vodni prepust očistili.

Ob 17.34 so gasilci PGD Radlje ob Dravi v Vuzenici v Sejmarski ulici z avtodvigalom pomagali gasilcem PGD Vuzenica, da so lahko s folijo zaščitili streho in dimnik stanovanjske hiše, v katerega je udarila strela .

Ob 19.29 je v Miklavžu na Dravskem polju strela udarila v ostrešje stanovanjske hiše in razkrila del ostrešja. Gasilci JZZPR Maribor in PGD Miklavž so pregledali objekt in pokrili streho.

Ne spreglejte