Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2011,
8.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vreme vročina

Petek, 19. 8. 2011, 8.19

6 let, 7 mesecev

Na severu in vzhodu Slovenije pustošili veter, dež in toča (FOTO & VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po Koroški, Štajerski in Prekmurju so popoldne pustošili močan veter, nalivi, lokalno tudi toča.

Močan veter, ki je ponekod pihal tudi z več kot sto kilometri na uro, je podiral drevesa in odkrival strehe, medtem ko so meteorne vode zalivale kleti. Sicer pa je najhujše mimo, so zagotovili na Agenciji RS za okolje in prostor (Arso).

Veter odkrival strehe V občini Rače-Fram je veter na hišah odkril tri strehe, eno v občini Podlehnik, v Murski Soboti pa jo je skupila streha trgovine. Veter je bil razlog tudi za podrte električne drogove v Svetem Juriju v občini Rogašovci, medtem ko je na širšem področju občine Polzela prišlo do izpada oskrbe z električno energijo. Po podatkih Arsa je na mariborskem letališču veter pihal s 110 kilometri na uro.

Številna podrta drevesa ovirala promet V Topolšici se je zaradi močnega vetra v parku podrlo več dreves. Padla drevesa so težave povzročala tudi na cestah Fram-Planica, Martinje-Boreča in Črna na Koroškem-Bistra. Zeleni orjaki so na cesti končali tudi med Beltinci, Gančani in Renkovci, v Nuskovi, na Partizanski cesti v Velenju, pred gasilnim domom v Murski Soboti ter med naseljema Grad in Vidonci.

Veter so spremljali tudi hudi nalivi. V občini Rače-Fram je meteorna voda zalila štiri kleti stanovanjskih hiš, eno pa v Podkraju blizu Velenja, so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Vseeno pa se nam obeta sončen konec tedna Kot obljubljajo meteorološki podatki, pa bo tudi predzadnji avgustovski konec tedna, resda z občasnimi nevihtnimi prekinitvami, vroč in sončen. Tako bo danes in jutri pretežno jasno. Danes čez dan bo pihal jugozahodnik, jutri pa severovzhodnik.

Ugodno tudi čez mejo V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri pretežno jasno. V Alpah bo popoldne nekaj oblačnosti, nastale bodo posamezne nevihte.

Vremenska slika Nad srednjo in južno ter deloma nad vzhodno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Alpe je zajela oslabljena vremenska motnja. S šibkimi jugozahodnimi vetrovi doteka k nam topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Jasno tudi v začetku prihodnjega tedna V nedeljo in ponedeljek se bo nadaljevalo pretežno jasno vreme s temperaturami do 29 stopinj Celzija.

Ne spreglejte