Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2020,
9.05

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,58

63

Natisni članek

Koronavirus

Sreda, 25. 11. 2020, 9.05

3 leta, 4 mesece

V torek potrdili več kot dva tisoč novih okužb, umrlo še 43 ljudi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,58

63

V torek smo v Sloveniji ob 8.063 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 2.226 ljudeh. To pomeni, da je bilo pozitivnih 27,61 odstotka testiranih. Včeraj je umrlo 43 bolnikov z boleznijo covid-19, od začetka epidemije pa skupaj že 1.199 ljudi.

09:43

V DOS v SG spet okužbe

  • 09:43

    V DOS v SG spet okužbe

    Potem ko so v slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov, kjer je covid-19 do zdaj prebolela več kot polovica stanovalcev, že ukinili sivo in rdečo cono, so s ponedeljkovimi testiranji ugotovili kar 27 novih okužb med zaposlenimi v institucionalnem varstvu in pri izvajalcih storitve pomoči na domu v občinah Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec.

    Sodelavce so testirali s PCR-testi in številka okuženih je vse presenetila, je danes dejala vodja slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov Marjana Kamnik.

    Vse okužene, ki po njenih navedbah ne kažejo znakov okužbe, so umaknili iz delovnega procesa. V domu starostnikov v Slovenj Gradcu so delo ponovno organizirali v 12-urnem delovniku, v delo bodo vključili tudi dijake zdravstvene šole.

    Storitev pomoči na domu bodo začasno izvajali le v omejenem obsegu oz. le pri tistih uporabnikih, ki nimajo možnosti pomoči svojcev, je navedla Kamnikova.

    Imajo pa tudi eno potrjeno okužbo z novim koronavirusom med stanovalci doma. Okužena stanovalka je tako zdaj v rdeči coni v domu in se po besedah Kamnikove dobro počuti.

    Sicer pa se, kot je dodala vodja slovenjgraške enote, življenje v domu za stanovalce normalizira, med drugim izvajajo fizioterapijo, animatorji pa jim pomagajo pri stikih s sorodniki prek elektronskih povezav. (STA)

V bolnišnicah se zdravi 1.297 ljudi, od tega 202 na intenzivni negi. Iz bolnišnic so včeraj odpustili 113 bolnikov. Od 43 bolnikov, ki so umrli včeraj, jih je v bolnišnicah umrlo 31, še 12 pa v domovih starejših. 

2411 | Foto:

Ministrstvo za zdravje z odredbo za hitro testiranje vseh, ki delajo v DSO

Ministrstvo za zdravje bo po dogovoru z ministrstvom za delo v najkrajšem možnem času izdalo odredbo za hitro testiranje vseh, ki delajo v domovih za starejše občane (DSO), je na novinarski konferenci povedala državna sekretarka na ministrstvu za delo Mateja Ribič. Vse podrobnosti testiranja bodo po njenih besedah določene v odredbi.

Kot je povedala, so vse ključne podrobnosti glede hitrega testiranja v domovih za starejše dogovorili na torkovem sestanku predstavnikov ministrstva za zdravje in ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Hitro bodo testirali vse, ki delajo v DSO, in sicer tako zaposlene kot prostovoljce, upokojene delavce in študente. Podrobnosti o tem, kdo bo opravljal testiranja, kdaj in kateri testi so primerni, bodo po besedah Ribičeve določene v sami odredbi.

Ena tretjina domov, ki ima dovolj kadra, bi lahko po njenih besedah testiranja izvajala sama, vsi ostali domovi pa jih bodo lahko izvajali s pomočjo zdravstvenih domov ali posebne mobilne enote.

Hitra testiranja so po oceni pristojnih pomembna za zajezitev okužb v domovih za starejše, ki se še vedno širijo. V torek so po besedah vladnega govorca za covid-19 Jelka Kacina v domovih za starejše potrdili 176 novih okužb med stanovalci in 114 novih okužb med zaposlenimi. Trenutno je v domovih za starejše 2660 aktivno okuženih stanovalcev in 992 aktivno okuženih zaposlenih. (STA)

Vladni govorec Jelko Kacin je na tiskovni konferenci povedal, da je bilo včeraj opravljenih rekordno ševilo testov. "Med občinami izstopajo naslednje: Celje, 66, Dravograd, 37, Ravne na Koroškem, 24, Slovenj Gradec, 35, Slovenska Bistrica, kar 44, Slovenske Konjice, 33, Velenje, 55, Vojnik, 24, Žalec, 28. Zdi se, da Savinjska regija danes posebej izstopa," je povedal. 

Video: Planet TV

V Novem mestu so imeli kar 75 novih okužb, Krško 40, Brežice 26, Trebnje 24, Litija 23, Zagorje ob Savi 19, Sevnica 17, Črnomelj 16, Kočevje 13. V Lendavi je bilo 33 novih okužb, v Murski Soboti 20, v Ormožu 25 (vsi so DSO), v Ljutomeru 15, v Gorišnici 19, v Beltincih 9. Na Notranjskem izstopajo Postojna (24), Cerknica (15) in Idrija (18). V Ljubljani je bilo včeraj 169 novih okužb, v Domžalah 34, v Kamniku 22, v Medvodah 14, v Grosupljem 12. V Mariboru je bilo 115 okužb, na Ptuju 29, v Kranju 45, na Jesenicah 32, v Radovljici 22, v Škofji Loki 20 in v Tržiču 14.

Video: Planet TV

covid številke | Foto: Vlada RS Foto: Vlada RS

covid številke | Foto: Vlada RS Foto: Vlada RS

covid številke | Foto: Vlada RS Foto: Vlada RS

covid številke | Foto: Vlada RS Foto: Vlada RS

V ponedeljek umrlo kar 59 ljudi

V ponedeljek je v Sloveniji umrlo 59 bolnikov z boleznijo covid-19, kar je največ v enem dnevu od začetka epidemije. Skupaj je do včeraj zaradi covid-19 v Sloveniji umrlo že 1.156 ljudi. 

 

V ponedeljek smo v Sloveniji okužbo potrdili pri 1.302 ljudeh, kar pomeni, da je bilo pozitivnih 23,27 odstotka testiranih. Največ novih okužb je bilo v Sloveniji potrjenih konec oktobra – 2.611. 

Ne spreglejte