SiolNET. Novice Slovenija
3,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neuradno: Sova zaradi izdaje tajnih podatkov ovadila Tonina

3,00

termometer

Matej Tonin NSi
Sova je po neuradnih informacijah zaradi izdaje tajnih podatkov ovadila predsednika Knovsa in prvaka NSi Mateja Tonina. Foto: Planet TV

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) je po neuradnih informacijah zaradi izdaje tajnih podatkov ovadila predsednika parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) Mateja Tonina (NSi). Ta je potezo Sove označil za bizarno in poudaril, da prav poročilo Knovsa dokazuje, da slovenska vlada in Sova nista goljufali pri arbitraži.

Šlo naj bi za javno objavo poročila Knovsa, ki je proučeval delo Sove v pripravah na arbitražo glede meje s Hrvaško, je poročala Televizija Slovenija. Sova je Tonina ovadila, ker je Knovs v svojem poročilu o prisluškovalni aferi v času arbitražnega postopka objavil tajne podatke, ki jih je Sova poslala na Knovs in so postali del poročila. O tem je Sova obvestila tudi predsednika države, predsednika vlade in predsednika državnega zbora.

Matej Tonin Novice Matej Tonin z darilom navdušil Hrvate

Tonin: Poročilo dokazuje, da slovenska vlada in Sova nista goljufali pri arbitraži

Tonin je po poročanju Televizije Slovenija dejal, da v poročilu ni nobenega tajnega podatka. Pozneje je na Twitterju zadevo označil za bizarno, saj po njegovih besedah prav poročilo Knovsa dokazuje, da slovenska vlada in Sova pri arbitraži nista goljufali.

"Poročilo Knovs dokazuje, da slovenska vlada in Sova nista goljufali pri arbitraži. Dokaže, da slovenska zarota zoper Hrvate ne obstaja. Poročilo krepi slovensko pozicijo," je med drugim sporočil Tonin.

Jadranka Kosor in Borut Pahor Novice Deseta obletnica podpisa in vzklika: Kakšen fantastičen dan #arbitraža #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin