Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2020,
9.42

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

46

Natisni članek

COVID-19 testiranje Slovenija okužba Koronavirus

Torek, 6. 10. 2020, 9.42

3 leta, 6 mesecev

V Sloveniji potrdili 189 novih okužb, umrli še trije bolniki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

46

V Sloveniji so v ponedeljek ob 2.509 testiranjih potrdili 189 novih okužb z novim koronavirusom. Za boleznijo covid-19 so včeraj umrli še trije bolniki. Po okužbi se v bolnišnicah zdravi 111 ljudi, od tega 20 na intenzivni negi. Iz bolnišnic so v ponedeljek odpustili deset bolnikov. V državi je trenutno 2.206 aktivnih primerov okužbe, kažejo podatki spletne strani covid-19.sledilnik.org. Zaradi večjega trenda okuženosti vlada napoveduje nove ukrepe za zajezitev koronavirusa. 

Janez Janša
Novice Janša razkril, kako bomo zajezili drugi val okužb #video

Pri nas so do zdaj skupaj potrdili 6.764 okužb z novim koronavirusom, za boleznijo covid-19 pa je od začetka epidemije skupaj umrlo 159 ljudi. Delež pozitivnih testov je v ponedeljek znašal 7,53 odstotka. Do zdaj so pri nas skupaj opravili 238.686 testov na novi koronavirus.

 

Največ novih okužb oziroma 32 so potrdili v Ljubljani, sledita Kranj z desetimi in Maribor z devetimi novimi okužbami. V Škofji Loki so potrdili sedem novih okužb, po pet novih okužb pa so potrdili v naslednjih občinah: Celje, Jesenice, Hoče - Slivnica, Škofljica in Tržič. Celoten seznam okužb po občinah je dostopen na spletni strani covid-19.sledilnik.org. Največ oziroma 46 novih okužb so potrdili v starostni skupini od 45 do 54 let.

Hrvaška, koronavirus
Novice Epidemija se ne umirja, tudi pri Hrvatih vztrajajo visoke številke

V soboškem centru za starejše okužen še en zaposleni, dva oskrbovanca umrla

V Centru za starejše Murska Sobota, ki je enota Doma starejših Rakičan, so v ponedeljek ponovili testiranje vseh zaposlenih, ki so bili na prvem testiranju na okužbo negativni. Okužbo so potrdili še pri enem od zaposlenih, dva oskrbovanca centra s potrjeno okužbo pa sta umrla.

Umrla sta bivala v soboškem centru in imela pridružene bolezni, eden je bil nameščen v bolnišnici v Murski Soboti, so sporočili iz doma starejših. Trenutno je v centru okuženih 15 stanovalcev, eden od njih je nameščen v prej omenjeni bolnišnici, preostali pa v domu v rdeči coni. Med zaposlenimi so potrdili devet okužb, poroča STA.

Koronavirus, maska, covid-19
Novice Stroka z dejstvi odgovarja dvomljivcem o koronaukrepih

V soboški bolnišnici dejavnosti še neokrnjene

V Splošni bolnišnici Murska Sobota kljub izrednim organizacijskim zahtevam potekajo vse dejavnosti, v zadnjih dveh tednih so potrdili okužbo z novim koronavirusom pri petih zdravstvenih delavcih, okužbe pa se za zdaj niso razširile. Na oddelku za covid-19 je trenutno devet bolnikov, piše STA.

Kot so sporočili iz bolnišnice, imajo za bolnike s covidom-19 pripravljenih 15 postelj za neintenzivno nego, vendar pa jih lahko zaradi resnosti obolenj in okužb med zaposlenimi trenutno uporabljajo samo 12. Poleg teh imajo še tri postelje za intenzivno zdravljenje, ki za zdaj niso zasedene. V skladu z navodili ministrstva za zdravje poleg bolnikov iz regije sprejemajo tudi bolnike iz drugih delov Slovenije in vse bolnike iz domov starejših občanov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, navaja STA.

nasilje
Novice Krute posledice koronavirusa, o katerih se premalo govori
Ne spreglejte