SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neuradno: kriminalisti ovadili nekdanjega drugega moža HSE

0

termometer

Celjski kriminalisti naj bi ovadili nekdanjega pomočnika direktorja na Holdingu slovenskih elektrarn Milana Medveda.

Sumijo ga, da je leta 2007 v imenu podjetja preplačal delnice Soških elektrarn in tako posrednikom omogočil 12 milijonov evrov zaslužka, je poročal POP TV.

Kot je še poročala televizija, so leta 2007, ko je HSE vodil pokojni Jože Zagožen, odgovorni zatrjevali, da z nakupom skoraj 20-odstotnega deleža v Soških elektrarnah ni bilo nič narobe.

Toda celjski kriminalisti in preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes ugotavljajo nasprotno. Ovadili so namreč tedanjega Zagožnovega pomočnika Milana Medveda, tedanjega predsednika uprave Infond Holdinga Matjaža Rutarja in trgovca z vrednostnimi papirji Bogdana Pušnika.

Kako naj bi potekal posel Po neuradnih informacijah naj bi bil posel skrbno načrtovan. Infond Holding naj bi angažiral Pušnika, da je od manjšinskih delničarjev Soških elektrarn odkupoval deleže, jih nato prodal Infond Holdingu za 22 milijonov evrov in pri tem zaslužil vsaj pol milijona evrov. Infond Holding naj bi deleže prodal naprej HSE za dobrih 33 milijonov evrov in zaslužil 12 milijonov evrov.

Po navedbah televizije je HSE tri mesece pred tem, ko so sploh dobili soglasje nadzornega sveta za ta posel, za nakup delnic vzel 29 milijonov evrov posojila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin