Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2023,
7.43

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23

Natisni članek

voznik nesreča nesreča cesta

Petek, 11. 8. 2023, 7.43

8 mesecev, 3 tedne

Neodgovorni vozniki obračali vozila in se sprehajali po avtocesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,23
Štajerska avtocesta | Nekateri vozniki pred predorom obračajo vozila.  | Foto Ustvarimo reševalni pas na avtocestah

Nekateri vozniki pred predorom obračajo vozila.

Foto: Ustvarimo reševalni pas na avtocestah

Na štajerski avtocesti je bil zaradi naleta več vozil zaprt vozni pas v predoru Pletovarje proti Mariboru. Nekateri vozniki so ravnali neodgovorno, pred predorom so namreč obračali vozila, izkoriščali vozni pas in se sprehajali po cesti. Zaradi nesreče je bila zaprta tudi primorska avtocesta na razcepu Gabrk iz smeri Ljubljane proti Sežani. Posledice nesreče so odstranjene, cestišče je še vedno spolzko, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru. 

Na štajerski avtocesti je bil zaprt vozni pas v predoru Pletovarje proti Mariboru, poroča prometnoinformacijski center. 

Na profilu Ustvarimo reševalni pas na avtocestah na Facebooku pišejo, da očividci poročajo, da so nekateri vozniki zaradi zastoja obračali ali se sprehajali po reševalnem pasu, nekateri pa ga celo izkoriščali, da se prebijajo mimo zastojev. 

Na primorski avtocesti razcep Gabrk - Fernetiči je spolzko cestišče, in sicer na razcepu Gabrk na kraku iz smeri Ljubljane proti Sežani in Italiji. 

Trenutne razmere na slovenskih cestah: 

Na slovenskih cestah je pričakovati gnečo 

Zaradi trenutnega stanja po neurjih v Sloveniji, prihajajočega praznika 15. avgusta v večini evropskih držav in glavne turistične sezone je pričakovati večje zgostitve in občasne zastoje predvsem na bolj obremenjenih odsekih. 

Od petka, 11. avgusta, do srede, 16. avgusta, je pričakovati povečano število tovornih vozil zunaj omejitvenega časa za tovorna vozila nad 3,5 tone, prav tako število interventnih vozil, še posebej na ogrožena območja.

Med bolj obremenjenimi so tudi lokalne ceste, kjer so dodatne zapore zaradi uničenih cest.

Policija opozarja: ne povzročajte nepotrebnih nevarnosti 

Zaradi napovedi lepega vremena se bodo ob koncu tedna mnogi odpravili v naravo in gore, veliko ljudi pa bo solidarno pomagalo pri odpravi posledic po poplavah. Zato policisti apelirajo, da ste pri  tem izredno previdni, da ne povzročate nepotrebnih nevarnosti, ki bi zahtevale posredovanje reševalnih služb ali policije, saj te službe opravljajo veliko dela na prizadetih območjih.

"Vsako dodatno, včasih zaradi malomarnega ravnanja celo nepotrebno reševanje ljudi, namreč posledično pomeni, da je delovanje teh služb še dodatno oteženo," pojasnjujejo policisti in voznike opozarjajo, naj v prometu ravnajo previdno in varno. "Vedno prilagodite hitrost, vozite strpno in ne uživajte alkohola, upoštevajte zapore cest in se pripravite na vožnjo. Pri obisku športnih in drugih prireditev bodite obzirni, da bo vsaka prireditev potekala varno. V naravi ali gorah bodite previdni pri hoji in uporabljajte vso varovalno opremo. Poseben poziv vsem, ki boste nudili solidarnostno pomoč ali sami opravljate dela za odpravljanje posledic po poplavah. Delo opravljajte varno, z zaščitno opremo in se ne izpostavljajte nevarnostim. Upoštevajte navodila pristojnih služb," so še zapisali v sporočilu za javnost. 

Nordschleife
Avtomoto Po dveh letih spet tragedija na sloviti nemški stezi
Prometna nesreča
Novice Zaradi nesreče med delom umrl 65-letni moški
Ne spreglejte