SiolNET. Novice Slovenija
4,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemčija na rdeči seznam uvrstila še eno slovensko regijo

4,00

termometer

zemljevid |  | Foto: covid-19.sledilnik.org
Foto: covid-19.sledilnik.org

Nemčija je danes med rizične dežele zaradi novega koronavirusa uvrstila še slovensko statistično regijo Koroško. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je ob tem za Odmeve na Televiziji Slovenija presodil, da nemški državljani, ki potujejo čez Koroško, niso ogroženi.

Kot je poročala televizija, bo za vse, ki želijo vstopiti v Nemčijo in so bili v zadnjih 14 dneh na Koroškem, odrejena karantena, razen če bodo imeli negativni test na novi koronavirus, ki ne bo starejši od 48 ur. Že pred dnevi je Nemčija na t. i. rdeči seznam sicer umestila tudi Primorsko in Notranjsko, navaja STA.

Nemško veleposlaništvo spremlja položaj v Sloveniji

Kacin je ob tem dejal, da to kaže, da nemško veleposlaništvo spremlja položaj v Sloveniji in sproti obvešča Nemčijo o morebitnih nevarnostih. Sam sicer meni, da Koroška "ni problem, ker so okužbe omejene na en zavod in se novi koronavirus za zdaj ni razširil navzven". "A tako pač mora ravnati vsaka odgovorna država," je dejal po poročanju STA.

ukc Infekcijska klinika Novice Infektologinji svetujeta: Odpovejte druženja, omejite tesne stike

Kacin: Slovenija je med boljšimi državami v Evropi

Presodil je tudi, da je Slovenija, ko gre za epidemiološke razmere, med boljšimi državami v Evropi, saj ni več nobene države, ki bi imela manj kot deset okuženih na 100.000 prebivalcev. Se pa tudi pri nas položaj slabša, saj je še v torek vsak na novo okuženi naprej okužil 1,13 človeka, danes pa 1,14. Kacin sicer tudi v petek ne pričakuje bistveno manjšega števila okužb.

Jelko Kacin | Foto: STA Foto: STA

Oceno, katero območje se uvrsti na nemški rdeči seznam, sprejemajo skupaj nemška ministrstva za zdravje, zunanje zadeve in notranje zadeve. Načeloma se na ta seznam uvrstijo območja, v katerih so v zadnjih sedmih dneh potrdili več kot 50 novih okužb s koronavirusom na 100.000 prebivalcev. Upoštevajo pa se tudi drugi kriteriji.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19 Novice V torek 203 nove okužbe z novim koronavirusom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin