Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 5. 2015,
7.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SDS

Torek, 5. 5. 2015, 7.47

6 let, 7 mesecev

Nekdanja poslanka izstopila iz SDS: Kot političarka še nisem rekla zadnje besede

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanja poslanka in podpredsednica SDS Sonja Ramšak se je odločila, da nepreklicno izstopi iz stranke. Meni namreč, da je bila stranka premalo odzivna, predsednik pa si ni vzel časa za pogovor.

V pismu, ki ga je po poročanju Požareporta poslala Janezu Janši, Alenki Jeraj, Zvonku Černaču, Milanu Zveru in Francetu Cukjatiju, je med drugim zapisala, da pismo ni namenjeno blatenju stranke.

Pričakuje šikaniranje in diskreditacije Njena glavna kritika je letela na prvaka stranke Janeza Janšo, ki si, kot je zapisala Ramšakova, ni vzel časa za pogovor z njo, čeprav bi si to kot nekdanja podpredsednica in poslanka, "prav gotovo zaslužila". Zato se je po dolgem in temeljitem razmisleku odločila, da izstopi iz stranke. Hkrati se zaveda, da bo zaradi tega, ker je o razlogih spregovorila javno, deležna mnogo šikaniranj in diskreditacij.

Kot političarka še ni rekla zadnje besede Po poslanem pismu Ramšakova, kot nam je povedala, ni prejela še nikakršnega odziva, razen odziva stranke SDS na Twitterju.

"Iz odziva je razvidno, da nikakor nočejo ali pa ne želijo razumeti pravih razlogov, ki so me vodili, da sem o razlogih za izstop vodstvo stranke obvestila z javnim pismom. Nikoli nisem lobirala za nobeno funkcijo ali zaposlitev, temveč so funkcije, če se lahko tako izrazim, našle mene. Vedno sem želela le delovati v skladu z vrednotami SDS ter na podlagi programskih zavez. Stranka ima odličen program, čas je, da ga začne tudi uresničevati," je navedla.

Kakšna pa bo njena nadaljnja politična pot? "Glede moje politične kariere lahko v tem trenutku rečem samo, da kot političarka še nisem rekla zadnje besede."

Njen kritičen pogled na delovanje in razmere v stranki si lahko preberete v pismu, ki smo ga pridobili na spletni strani Požareport in ga objavljamo v celoti.

Ne spreglejte