SiolNET. Novice Slovenija
1,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekaterim brezdomcem v Ljubljani globe zaradi kršenja policijske ure

1,92

termometer

brezdomec brezdomci
Foto: Bor Slana

Policisti so oglobili nekatere brezdomce v Ljubljani zaradi zadrževanja na prostem med 21. in 6. uro. S Policijske uprave Ljubljana pojasnjujejo, da imajo brezdomci zatočišče, ki ga po navadi uporabljajo. V društvu Kralji ulice pa opozarjajo, da zatočišča niso ustrezna glede na epidemiološka priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V društvu Kralji ulice so dodali, da brezdomci največkrat dobijo globe zaradi prepovedi združevanja. Pogosto jih namreč spi več skupaj, kar je tudi bolj varno. Opozarjajo tudi na socialne stiske brezdomcev, ki so že tako odrinjeni na rob družbe, zdaj pa se ne smejo družiti niti med sabo.

Policija: Kršitelje najprej opozorimo

S Policijske uprave Ljubljana pa so odgovorili, da občasno prejemajo prijave občanov in da tudi sami ob kontrolah zaznavajo zbiranje brezdomcev. Policisti za vsak primer posebej ugotavljajo, ali je prišlo do kršitve odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi. Kot so dodali, kršitelje najprej opozorijo, kar večinoma upoštevajo. V primeru hujših ponavljajočih se kršitev pa zoper kršitelje tudi ukrepajo, piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin