Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2013,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maribor Andrej Fištravec

Četrtek, 28. 11. 2013, 12.25

8 let

Nasprotnici romske gostilne razbili vetrobransko steklo in prerezali gume

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborski župan je po odstopu vodij sveta mestne četrti Magdalena sporočil, da obsoja vsako nasilno dejanje in povzročanje materialne škode. Neznanci poškodovali avtomobil predsednice četrti.

Župan Andrej Fištravec poziva organe pregona, da raziščejo vse okoliščine in ukrepajo zoper storilce. Nesprejemljiva je katerakoli oblika nestrpnosti ali nasilja, so danes sporočili z občine.

"Medijska kampanja, pritiski, grožnje …" Po polemikah okoli projekta romske gostilne v Mariboru sta odstopila predsednica in podpredsednik sveta mestne četrti Magdalena Jožica Lešnik Švajger in Tomaž Kostanjevec. Kot sta zapisala v sredo v sporočilu za javnost, sta se za odstop odločila zaradi velike medijske kampanje, pritiskov, groženj in večje materialne škode. Ponoči naj bi namreč neznanec razbil vetrobransko steklo in prerezal pnevmatiki na avtomobilu Lešnik Švajgerjeve na dvorišču pred njenim domom.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so v noči s torka na sredo obravnavali primer poškodovanja vozila. Neznani storilec je prebodel dve sprednji pnevmatiki in razbil vetrobransko steklo na osebnem avtomobilu ter pri tem povzročil za okoli 800 evrov materialne škode. Oškodovanec je podal predlog za pregon, zato policija obravnava kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Švajgerjeva: Imeli smo navodilo, da prostor ne sme biti namenjen za gostinstvo V mestni četrti Magdalena je završalo, potem ko je župan Fištravec podprl projekt romske gostilne na Gorkega ulici. Prejšnji konec tedna je sklical zbor krajanov omenjene mestne četrti, na katerem so svoje poglede predstavili tako nasprotniki kot podporniki gostilne. Zbralo se je okoli sto ljudi. Najglasnejši so bili nasprotniki, a niso bili dovolj številčni, da bi lahko sprejeli kakšen zavezujoč sklep. Župan je shod sklenil z besedami, da v Mariboru živijo različni ljudje, ki morajo sobivati, zato bo projekt romske gostilne še naprej podpiral.

Lešnik Švajgerjeva kot predsednica sveta mestne četrti je na zboru krajanov povedala, da v omenjenem prostoru že od leta 2010 pripravljajo projekt medgeneracijskega centra in da so imeli navodilo z občine, da prostor ne sme biti več namenjen za gostinstvo.

Ne spreglejte