Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 3. 2021,
14.18

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,92

51

Natisni članek

policija Velenje grožnje nasilje

Petek, 19. 3. 2021, 14.18

3 leta, 1 mesec

Nasilneži z noži grozili prebivalcem Velenja, tudi mami s hčerko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,92

51

Nož, umor, morilec | Trojica je osumljena več kaznivih dejanj nasilništva, groženj ter več kaznivih dejanj napada na uradno osebo in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. | Foto Thinkstock

Trojica je osumljena več kaznivih dejanj nasilništva, groženj ter več kaznivih dejanj napada na uradno osebo in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Foto: Thinkstock

Velenjski policisti so bili v preteklem mesecu večkrat obveščeni o poškodovanju stvari in nasilju v naselju Šalek v Velenju. Zaradi navedenih prijav so poostrili nadzor na tem območju in pri tem identificirali združbo mlajših moških, ki je izvajala nasilje. Pri večini nasilnih dejanj so bili prisotni 20-letnik in dva 21-letnika, vsi doma z območja Policijske postaje Velenje.

21-letnik je 18. februarja v nakupovalnem središču v Velenju napadel občana in ga hudo poškodoval. 9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, grožnje pa so nadaljevali tudi prek družbenih omrežij. V postopku so policisti 21-letniku zasegli nož.

Policijski trak
Novice Nove podrobnosti tragedije v Mengšu: zakaj je pes napadel deklico #video

Grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko

13. marca so s palicami in nožem grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko, ter napadli dva moška, ki sta poskušala občanko in njeno hčerko braniti pred njimi. Oba so z udarci s pestmi lažje poškodovali. Policisti so na kraju pri enem nasilnežu našli prirejeno plastično kartico z bodalom. V postopku se je lastnik kartice policistu uprl in ga lažje poškodoval.

Zoper trojico so devetnajstkrat ukrepali še zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih, osemkrat zaradi kršitev zakona o orožju ter trikrat zaradi zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Strelski pohod v ZDA
Novice Strelski pohod v ZDA: med smrtnimi žrtvami tudi maserke

Vsem trem odvzeli prostost in jih privedli k preiskovalnemu sodniku

20-letniku in obema 21-letnikoma so v tem tednu odvzeli prostost in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor. O posameznih dejanjih osumljenih policisti še zbirajo obvestila in bodo kazensko ovadbo po zbranih obvestilih dopolnili.

Oba 21-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru ter zaradi kršitev zakona o orožju ter zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

20-letnik je bil v preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja. Kazensko so ga ovadili še zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, groženj, nasilništva in napada na uradno osebo.

Izrael
Novice V tej državi si lahko privoščijo stvari, o katerih lahko drugi le sanjamo
Ne spreglejte