SiolNET. Novice Slovenija
5,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi nalivov zaprte ceste na Prevaljah in v Velenju

5,29

termometer

Nevihte in močni nalivi ponekod po državi povzročajo težave. O zalitih objektih in poplavljenih cestah poročajo iz Koroške in dela Štajerske, tudi iz Kamnika. Zaradi poplavljenih vozišč so zaprte ceste na Prevaljah in v Velenju.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so občani na telefonsko številko 112 javili, da meteorne vode zalivajo kleti in ceste v občini Prevalje, na Ravnah na Koroškem pa je bila poplavljena cesta v naselju Zelen Breg.

Vode so narasle v pičlih 20 minutah

"Vse se je zgodilo v dvajsetih minutah. Bregove sta prestopila dva potoka, meteorne vode pa so zalile središče Prevalj. Poplavljene so ceste, zalilo je več objektov, pomagajo gasilci, civilna zaščita, prostovoljci," je povedal župan Občine Prevalje Matic Tasič. Ali bodo morali koga začasno izseliti, župan za zdaj še ne ve, se je pa naliv medtem že umiril.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra sta zaradi poplavljenega vozišča zaprti glavna cesta skozi Prevalje ter Partizanska cesta v Velenju.

Narasle vode poplavljajo tudi ceste 

Popoldansko neurje z močnimi nalivi je poplave povzročilo tudi na območju občine Podvelka, kjer je bila na več delih poplavljena glavna cesta proti Mariboru.

Tudi na delu Štajerske se spopadajo z meteornimi vodami. O poplavah poročajo z območja Selnice ob Dravi in Ruš. V naselju Bezena na območju občine Ruše je močan naliv na cesto nanesel blato in gramoz. Cestišče so gasilci že očistili.

Težave tudi v Kamniku in Kopru

Na Duplici na območju Kamnika je meteorna voda zalila pritlično stanovanje večstanovanjske stavbe. Gasilci so iz stanovanja prečrpali okoli sto litrov vode in ponudili pomoč lastniku pri odpravljanju posledic poplave.

Na Primorskem, natančneje v Kopru, je po podatkih uprave za zaščito in reševanje okoli 14.30 na Ulici za gradom zaradi močnega vetra drevo padlo na osebno vozilo. Gasilci so drevo že razžagali in ga odstranili z vozila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 45
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin