Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
23. 5. 2024,
22.23

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,12

Natisni članek

Aktivno državljanstvo Aktivno državljanstvo Evropska unija Evropski parlament Zoran Stevanović Nataša Sukič evropske volitve evropske volitve soočenje Spotkast Spotkast

Četrtek, 23. 5. 2024, 22.23

3 tedne, 2 dneva

Soočenje pred evropskimi volitvami

Napeto soočenje Nataše Sukič in Zorana Stevanovića #Spotkast

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,12

Burna debata, v kateri ni manjkalo težkih očitkov in ostrih odzivov. V glavnih vlogah sta bila poslanka stranke Levica Nataša Sukič in predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović. Oba kot nosilca na listi svojih strank kandidirata na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, ki bodo 9. junija.

Sukičeva in Stevanović sta med drugim soočila svoje poglede na rusko agresijo v Ukrajini, oboroževanje Evrope, krizo na Bližnjem vzhodu, zeleni prehod, migracije in kampanjo Inštituta 8. marec za dostopen splav v Evropi.

Spotkast:, predvolilno soočenje Matej Tonin in Matjaž Nemec
Novice Tonin in Nemec pred evropskimi volitvami, kaj si mislita drug o drugem #Spotkast

Sukičeva svari pred podnebnim zlomom, Stevanović pa pred zeleno agendo

"Smo tik pred podnebnim zlomom. Vidimo, kaj se dogaja. Predlani požari na Krasu, lani polovico Slovenije pod vodo. Te stvari niso naključne. Ozračje je nestabilno, takšno pa je, ker smo ga zelo onesnažili," je glede varovanja okolja poudarila Sukičeva. 

"Zeleni prehod v resnici pomeni zeleno agendo. To pa je totalitarna agenda, ki temelji na izhodiščih, ki niso znanstveno okrepljena. Zeleno agendo moramo ločiti od okoljevarstva, to sta dva različna pojma," pa je dejal Stevanović in dodal: "Zelena agenda temelji na zastraševanju pred ogrevanjem planeta z nečim nerealnim, to je človekovim onesnaževanjem z dihanjem in povzročanjem viška ogljikovega dioksida, kar znanstveno ne vzdrži."

Kdo se bo na evropskih volitvah odrezal bolje, Nataša Sukič ali Zoran Stevanović? | Foto: Jan Lukanović Kdo se bo na evropskih volitvah odrezal bolje, Nataša Sukič ali Zoran Stevanović? Foto: Jan Lukanović

Spotkast Irena Joveva Romana Tomc
Novice Irena Joveva in Romana Tomc enotni: EU je pred tektonskimi spremembami. Vendar ... #Spotkast

Kdo laže in kdo ne zastopa svojega volilnega telesa?

Stevanović je Sukičevi med drugim očital, da njena stranka izključno zaradi lastnih ambicij in želje po ministrskih stolčkih sedi v vladi, ki da podpihuje vojno v Ukrajini. Dodal je, da stranka Levica ne zastopa volje svojega volilnega telesa.

Sukičeva je na drugi strani dejala, da Stevanović izreka ogromno laži in polresnic. "Ne moreš kar stresati iz rokava nekih trditev v imenu tega, da si strokovnjak, in strašiti ljudi. To je manipulacija," se je dotaknila izjave kandidata na listi stranke Resni.ca ginekologa Stanka Pušenjaka, ki je v času epidemije dejal, da bi cepiva proti koronavirusu lahko povzročala neplodnost.

Na portalu Siol.net smo v okviru Spotkasta pripravili soočenja med nosilci list parlamentarnih in nekaterih zunajparlamentarnih strank. Objavljeni bodo ob petkih in torkih. Več o evropskih volitvah pa si lahko preberete tudi v posebnem sklopu na našem portalu. 
Ne spreglejte