Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2020,
10.14

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,30

13

Natisni članek

virus Slovenija okužba Koronavirus

Petek, 4. 9. 2020, 10.14

3 leta, 7 mesecev

Najnovejši podatki: toliko novih okužb imamo v Sloveniji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,30

13

koronavirus, Avstrija | V Sloveniji so potrdili še 47 novih okužb z novim koronavirusom. | Foto Getty Images

V Sloveniji so potrdili še 47 novih okužb z novim koronavirusom.

Foto: Getty Images

V četrtek so ob 1.733 testiranjih, kar je največ do zdaj, potrdili 47 okužb z novim koronavirusom, je prek Twitterja sporočila vlada. Novih smrti niso potrdili, število umrlih bolnikov za boleznijo covid-19 tako ostaja 134. V bolnišnicah se zdravi 24 obolelih, trije potrebujejo intenzivno nego, štiri so odpustili iz bolnišnice.

Trenutno je 505 aktivnih primerov, od tega sto v Ljubljani, 24 v Mariboru, 21 v Celju, sicer pa so okužbe precej razpršene po državi, potrdili so jih v 29 občinah. Kot kažejo podatki sledilnika za covid-19, so v četrtek največ novih primerov, deset, potrdili v ljubljanski občini, po tri pa v občinah Sevnica in Šentjur.

 

Šolarji
Novice Zaradi okužbe v karanteni vse več razredov in oddelkov v vrtcih #video

Trenutno aktivnih več kot 9.000 karantenskih odločb

Ministrstvo za zdravje je do četrtka skupno izdalo 62.650 karantenskih odločb, trenutno jih je aktivnih še okoli 9060, so za STA sporočili z ministrstva. Od uvrstitve Hrvaške na rdeči seznam 22. avgusta so ob prestopu meje izdali okoli 8310 karantenskih odločb in okoli 750 odločb za visoko rizične tesne kontakte.

Kacin: Epidemiologi morajo poslušati tudi kričanje in žaljivke. Novinarka: Nataša Repovž/Video: Planet.


Nadzor nad spoštovanjem karantenskih odločb opravlja zdravstveni inšpektorat. Po zakonu o nalezljivih boleznih kršitelja ukrepa osamitve ali karantene kaznujejo z globo v višini od 400 do štiri tisoč evrov.

Francesca Pascale, Silvio Berlusconi
Novice Okuženega Berlusconija prepeljali v bolnišnico

Gantar: Ne gre za eksponentno rast

Minister za zdravje Tomaž Gantar je po današnji seji Ekonomsko-socialnega sveta ocenil, da številke o novih okužbah zadnje dni nekoliko nihajo, deloma so tudi odsev dogajanja v sosednjih državah, ki močno vpliva tudi na stanje pri nas. Izpostavil je, da se z nekoliko slabšimi številkami spopadajo v Avstriji in Italiji, zelo slabi so tudi podatki s Hrvaške.

"Pri nas smo lahko kljub vsemu zadovoljni, ne gre za eksponentno rast, čas podvojevanja števila okuženih je dolg," je ocenil minister za zdravje Tomaž Gantar. | Foto: STA , "Pri nas smo lahko kljub vsemu zadovoljni, ne gre za eksponentno rast, čas podvojevanja števila okuženih je dolg," je ocenil minister za zdravje Tomaž Gantar. Foto: STA ,

"Pri nas smo lahko kljub vsemu zadovoljni, ne gre za eksponentno rast, čas podvojevanja števila okuženih je dolg. A situacija je toliko resna, da moramo res spoštovati sprejete ukrepe. Težko si predstavljam, da bi posegali po podobnih ukrepih kot spomladi in upam, da tega ne bo. Tudi prepričan sem, da v primeru upoštevanja navodil to niti ne bo potrebno," je poudaril Gantar.

Kar se tiče šol in vrtcev, kjer so že v prvem tednu pouka karanteno odredili za več razredov na različnih šolah po državi, je Gantar dejal, da prav izbrani način organizacije dela omogoča zapiranje samo posameznih oddelkov. Glede novega odloka o obveznem nošenju mask v zaprtih javnih prostorih in obveznem razkuževanju rok pa je minister za zdravje pojasnil, da so z njim pravzaprav pripravili prave pravne podlage, da je mogoč nadzor, da je mogoče tudi izdati kakšno globo za neupoštevanje. Pristojni za kaznovanje bodo po ministrovih besedah zdravstveni inšpektorji, poroča STA.

Postaja podzemne železnice v Pragi
Novice V Avstriji več kot 400 novih okužb, več okužb tudi v Italiji
Boca Juniors
Sportal Pri argentinskem velikanu skoraj 20 okuženih
Ne spreglejte