SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbolj popularen politik je Borut Pahor, Janez Janša na tretjem mestu

4

termometer

Vrh lestvice najbolj priljubljenih politikov Episcentra ostaja nespremenjen, še vedno sta v ospredju Borut Pahor in Dejan Židan, vse bolj pa se jima približuje Janez Janša.

Priljubljenost prvaka SDS Janeza Janše je v zadnjem mesecu sicer padla, mu je pa iz februarja v marec toliko zrasla, da se je v primerjavi z drugimi politiki zavihtel na tretje mesto, kjer se je obdržal tudi aprila.

Kult osebnosti med podporniki Politični analitik Miha Kovač pravi, da Janševa priljubljenost med njegovimi podporniki včasih meji že na kult osebnosti, obenem pa ocenjuje, da se v težavah bolje znajde kot nekdanji prvak PS Zoran Janković, ki je na lestvici v zadnjem mesecu padel za dve mesti.

Kot pravi, si Janković z rušenjem vlade gradi "imidž političnega prepirljivca", medtem ko si Janša "s pomočjo pristašev in sebi naklonjenih medijev gradi videz nedolžne žrtve politične zarote". Dodaja, da je takšna drža sicer neproduktivna, a vseeno blizu srcem številnih Slovencev.

Analitika Mitja Štularja pa dvig podpore Janši ne preseneča. Po njegovem mnenju vladajoča koalicija "prevečkrat za (svoje) očitne spodrsljaje krivi Janeza Janšo". Dodaja, da je to postal obrabljen izgovor, ki ga volivci ne sprejemajo več.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin